Ελλάδα

Τα συν και πλην του Παναθηναϊκού μετά το θρίαμβο στο ΣΕΦ

Η νίκη είναι σημαντική, αλλά και τα συμπεράσματα επίσης. Ο Παναθηναϊκός πέρα από το διπλό στο ΣΕΦ έχει να κρατήσει πολλά θετικά, αλλά και να «σκύψει» πάνω από ορισμένα αρνητικά σημεία.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κάνοντας άλμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs και κερδίζοντας χρόνο και ηρεμία για να εξαντλήσει τα πολλά περιθώρια βελτίωσής του. Πλέον η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Παρασκευής με την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», όπου αναμένεται να είναι διαθέσιμος και ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Τι κρατά, όμως, και τι όχι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ από τη μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ;

Τα θετικά

-Ο ηγετικός Καλάθης: Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση μετά το Ευρωμπάσκετ, ο Νικ Καλάθης είναι πραγματικός αρχηγός. Άγγιξε το τριπλ-νταμπλ (14π., 8 ριμπ., 7 ασίστ, 3 κλεψ.) χωρίς να λογαριάζει ότι βρέθηκε στο παρκέ για 33:38 και πέραν όλων των άλλων είχε καθαρό μυαλό στο φινάλε, όταν και έγινε η επιστροφή από το -9.

-Ο «ταύρος» Ρίβερς: Λες και είναι ταύρος, βλέπει κόκκινο και τρελαίνεται. Σε ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν καθοριστικός με δύο μεγάλα τρίποντα που γύρισαν το μομέντουμ του αγώνα. Η διοίκηση της ΚΑΕ δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο.

-Η άμυνα με αλλαγές: Αθλητικοί φόργουορντ όπως οι Γκιστ, Σίνγκλετον, Γκέιμπριελ και Αντετοκούνμπο προσφέρουν στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να αλλάζει σε όλα τα σκριν, να μικραίνει το γήπεδο για τον αντίπαλο και να κερδίζει έξτρα κατοχές.

-Θανάσης για πολλές λύσεις: Παρότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω Ευρωμπάσκετ και του θανάτου του πατέρα του, έδειξε έτοιμος να προσφέρει στο ρόλο που του αναλογεί με πίεση στην άμυνα, ενέργεια στην επίθεση, ακόμη και με σουτ.

Τα αρνητικά

-Δημιουργία από μόνο έναν: Ο Νικ Καλάθης είχε τις 7 από τις 10 ασίστ του Παναθηναϊκού στον αγώνα. Ο Ντένμον υστέρησε και ο Λεκαβίτσιους ακόμη δεν έχει μπει στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του. Για να μην εξαντληθεί ο αρχηγός, που προέρχεται και από Ευρωμπάσκετ, απαιτούνται έξτρα πηγές παραγωγής παιχνιδιού κι αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο των γκαρντ.

-Οι νέοι δεν πρόσφεραν τίποτα: Με εξαίρεση τον Αντετοκούνμπο και με κάποιες εκλάμψεις τον ακόμη ανέτοιμο Λοτζέσκι, που όμως ξέρει καλά το πρωτάθλημα και το ΣΕΦ, οι υπόλοιποι νέοι του Παναθηναϊκού υστέρησαν. Ντένμον και Όγκαστ ήταν έξω από τα νερά τους, ο Μήτογλου δεν πάτησε καν παρκέ και το βάθος του ρόστερ θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη.

-Πρόβλημα στο «5»: Ενώ το σχήμα με δύο ή τρεις αθλητικούς… ημίψηλους λειτούργησε σχεδόν υποδειγματικά, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τίποτα από τα πεντάρια του. Ο Βουγιούκας μοιάζει μια ταχύτητα πιο κάτω από όλη την ομάδα και δεν τροφοδοτείται σωστά, ο Όγκαστ ψάχνεται ακόμη σε επίπεδο τακτικής και οι «πράσινοι» ταλαιπωρήθηκαν πολύ από Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x