Euroleague

ΘΕΜΑ: Οι «αιώνιοι» χάνουν μια καλή μεταγραφή λόγω… Eurocup

Ένα πολύ σημαντικό ποσό, που θα ισοδυναμούσε με τουλάχιστον μία πολύ καλή μεταγραφή, καλούνται να καταβάλουν οι «αιώνιοι» στην Ευρωλίγκα για να χρηματοδοτηθεί το… Eurocup.

Δεν φτάνει που οι ιδιοκτήτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κάνουν οικονομικές υπερβάσεις καταβάλλοντας τεράστια ποσά-χωρίς ελπίδα επιστροφής των χρημάτων τους-για να είναι στην κορυφογραμμή της Euroleague, τώρα καλούνται να χρηματοδοτούν και το… Eurocup.

Πληροφορίες του sportfm.gr αναφέρουν πως υπάρχει γραπτή παραδοχή του επικεφαλής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, που υποχρεώνει τις 11 ομάδες με «κλειστό» συμβόλαιο στη διοργάνωση να χρηματοδοτούν το Eurocup. Συγκεκριμένα, οι 11 αυτές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και οι… δικοί μας «αιώνιοι», έχουν δώσει 1,5 εκατ. ευρώ από το δικό τους μερίδιο για τη χρηματοδότηση των ομάδων του Eurocup, ενώ επιπλέον 1 εκατ. ευρώ έχει δοθεί από το μπάτζετ της Euroleague για τα διαιτητικά έξοδα της διοργάνωσης. Κι αυτά, ωστόσο, τα χρήματα προέρχονται ουσιαστικά από τις ομάδες που είναι και μέτοχοι της διοργάνωσης.

Υπολογίζεται πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν στερηθεί, λόγω αυτής της χρηματοδότησης, περίπου 350-400 χιλιάδες ευρώ έκαστος. Ένα ποσό, δηλαδή, που θα αντιστοιχούσε κάλλιστα σε μια πολύ καλή μεταγραφή.

Όπως είχε αποκαλύψει το sportfm.gr από το Μάρτιο, οι έντεκα ομάδες που υπέγραψαν δεκαετή συμβόλαια με την Euroleague είναι δέσμιες συμφωνίας που τις υποχρεώνει ουσιαστικά να ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο. Συγκεκριμένα, στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ECA αρκεί η συναίνεση μόλις των έξι εκ των έντεκα αυτών ομάδων. Οι υπόλοιπες πέντε, ακόμη κι αν διαφωνούν, οφείλουν να συμμορφωθούν με τη στάση της πλειοψηφίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται ποινική ρήτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x