NBA

«Το 100% των διαιτητών του ΝΒΑ τζογάρει!» (video)

Σοβαρή καταγγελία έκανε ο παλαίμαχος διαιτητής (και πρώην κατάδικος), Τιμ Ντόναχι, που υποστήριξε πως όλοι οι ρέφερι στο ΝΒΑ τζογάρουν.

Η πηγή δεν είναι και απόλυτα… αξιόπιστη, αλλά ο Τιμ Ντόναχι υποστήριξε σε ραδιοφωνική εκπομπή των ΗΠΑ πως ΟΛΟΙ οι διαιτητές του ΝΒΑ τζογάρουν.

Ο εν λόγω παλαίμαχος διαιτητής είχε καταδικαστεί σε 15μηνη φυλάκιση το 2008, όταν αποδείχτηκε πως στοιχημάτιζε σε αγώνα που διηύθυνε επηρεάζοντας το αποτέλεσμα με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίζει χρήματα.

«Σε τι ποσοστό τζογάρουν οι εν ενεργεία διαιτητές στο ΝΒΑ;», ρωτήθηκε ο Ντόναχι και απάντησε: «Θα έλεγα το 100%».

Ο παλαίμαχος διαιτητής είχε διευθύνει 772 αγώνες στην κανονική περίοδο και άλλους 20 στα playoffs στα 13 χρόνια καριέρας του στο ΝΒΑ, μέχρι το 2007 να ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Πέρασε έντεκα μήνες στη φυλακή, μέχρι μετατραπεί η ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά λίγο αργότερα επέστρεψε στη «στενή» μετά από παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του. Η ποινή του ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2009 και εξέδωσε αυτοβιογραφία, για την οποία αρχικά δεν είχε πληρωθεί αλλά μετά από δικαστικό αγώνα αποζημιώθηκε με 1,3 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x