Ελλάδα

«Το ζεύγος Λάσκαρη έχει αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία»

Τη θέση του Λετονού, πρώην συνεργάτη του Νίκου Λάσκαρη, μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM η δικηγόρος του, Αθηνά Κατράκη.

To θέμα που έφερε στο «φως» η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», με την κατάσχεση 60 εκατ. ευρώ του Λάσκαρη, μαζί με τις μετοχές του Άρη, σχολίασε στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM, «Έφεση της Τρίτης», η δικηγόρος του Λετονού, πρώην συνεργάτη του ισχυρού άνδρα της «κίτρινης» ΚΑΕ, Αθηνά Κατράκη.

Αρχικά, δήλωσε: «Καταρχήν, σε ό,τι αφορά τον ωμό εκβιασμό που επικαλείται η πλευρά του κ. Λάσκαρη, η προσφυγή στη δικαιοσύνη, το δικαίωμα κάποιου να ζητήσει αποτελεσματική δικαστική προστασία, προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα, σίγουρα δεν συνιστά εκβιασμό. Ούτε ωμό, ούτε τίποτα άλλο.

Από εκεί και πέρα, τόσο ο εντολέας μου όσο και το ζεύγος Λάσκαρη εξέθεσαν τις απόψεις τους στο δικαστήριο, το οποίο πιθανολόγησε -και λέω πιθανολόγησε, γιατί πρόκειται για δίκη ασφαλιστικών μέτρων- ότι, αφενός υπάρχει απαίτηση και ότι αφετέρου είναι αφερέγγυοι, οικονομικά αναξιόπιστοι και συνεπώς, θα πρέπει να κατασχεθεί η όποια περιουσία τους βρίσκεται συντηρητικά προς τον σκοπό ικανοποίησης της απαίτησης του εντολέος μου».

Για το ότι ζητούσαν 100 εκατομμύρια ευρώ και το δικαστήριο αποφάσισε για 60, είπε: «Το δικαστήριο θεώρησε ότι τα 60 εκατομμύρια ευρώ επαρκούν για την ικανοποίηση της απαίτησης, που πιθανολογήθηκε ότι υπάρχει. Θα πρέπει μέσα στο επόμενο δίμηνο από την έκδοση αυτής της απόφασης να ασκηθεί αγωγή, η οποία και θα ασκηθεί στα ελληνικά δικαστήρια».

Για τον ισχυρισμό του κ. Λάσκαρη, ότι η περιουσία του εκτός Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερη, σημείωσε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι, εάν αυτό το υποστήριζε και μάλιστα, το αποδείκνυε στο δικαστήριο, σίγουρα δεν θα έβγαινε αυτή η απόφαση!

Ισχυρισμός του εντολέος μου ότι είναι ότι οι καθ' ων έχουν αποκρύψει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τα μόνο εμφανή είναι αυτά που βρίσκονται εδώ. Και σε αυτό το πλαίσιο, οι ελβετικές αρχές έχουν ζητήσει δικαστική συμβολή, τόσο από την Ελλάδα, αλλά και από το Μονακό
».

Τέλος, τόνισε: «Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι ο εντολέας μου, είναι ένας απλός προγραμματιστής, που έφτιαξε μια φόρμα για τη διαδικτυακή εμπορία χρυσού. Από την πλευρά του, προσκομίστηκαν τα αναγκαία και επαρκή έγγραφα, πάνω στην οποία το δικαστήριο πήρε την απόφαση για τα 60 εκατομμύρια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x