Ελλάδα

Χουγκάζ: «Μπορεί να ανατείλει και πάλι…»

Στα θετικά που είχε το ματς του Πανιώνιου με τον Απόλλωνα Πάτρας στάθηκε ο Κρις Χουγκάζ και μίλησε για τους νεαρούς παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ εκθείασε Βετούλα.

Ο Πανιώνιος ζει δύσκολες στιγμές και στην 25η αγωνιστική της Basket League πρόσθεσε ακόμη μια ήττα στη φετινή σεζόν, καθώς έχασε (93-84) από τον Απόλλωνα στην Πάτρα, με τον προπονητή του, Κρις Χουγκάζ, να προσπαθεί να βρει θετικά, ενώ μίλησε για το τι πρέπει να γίνει ώστε να «αναστηθούν» οι «κυανέρυθροι». Επίσης μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον Νίκο Βετούλα.

«Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα και στο Νίκο Βετούλα. Είναι ένας εξαίρετος προπονητής. Θέλω να πω κάποια πράγματα γιατί στη δουλειά μας οι προπονητές τραβάμε πολύ περισσότερα, τα μείον είναι πολύ περισσότερα από τα λίγα συν που μας δίνουν την ανάσα για να δουλεύουμε. Ο Νίκος έχει φέρει σ΄αυτή τη θέση τον Απόλλωνα και του αξίζουν συγχαρητήρια για όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξε μέλος αυτής της ομάδας. Εκτιμώ πάρα πολύ τα παιδιά που έχουν βγει από το χώρο του μπάσκετ, έχουν καταλάβει τις δυσκολίες, βλέπουν και έχουν μάθει το μπάσκετ μέσα από τις γραμμές. Αυτή την εκτίμηση νιώθω ότι πρέπει να την δώσω τόσο σε εκείνον όσο και σε πολλούς άλλους συναδέλφους μας.

Εμείς σαν ομάδα κάναμε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια σήμερα. Έδωσα συγχαρητήρια στους αθλητές μου και σε όλο το τιμ, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Τους τόνισα ότι δεν πρέπει να μένουμε στα προβλήματα και πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε για να το χαρούμε. Το πιο σημαντικό είναι το αύριο αυτής της ομάδας, το οποίο νομίζω ότι με σωστά βήματα και οργάνωση μπορεί να ανατείλει πάλι.

Είχα πει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι θέλω αυτό το βήμα πίσω να είναι η φόρα για να μπορέσει ο Πανιώνιος να ξανανέβει εκεί που ανήκει. Υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά. Σήμερα έπαιξαν πολλοί παίκτες από 15 ½ - 20 ετών, μέλη όλοι των Εθνικών Ομάδων από παίδων μέχρι νέων και θέλω να θυμηθείτε τα ονόματά τους στο προσεχές μέλλον. Ο Πετρόπουλος, ο Σπυρόπουλος, ο Οικονομόπουλος, ο Μπιλλής, ο Σταμάτης, ο Γεωργιάδης, ο Μωραϊτης, ο Λιούλης που κάνει προπόνηση μαζί μας, όπως και άλλα παιδιά που έρχονται από τις πολύ καλές Ακαδημίες που έχει και πάντα είχε ο Απόλλωνας. Δεν πρέπει να κλαίμε. Είναι βέβαια πάρα πολύ πικρό αυτό που συμβαίνει με την ομάδα την οποία ζω τα τελευταία 36 χρόνια, περνώντας από όλες τις βαθμίδες.

Πρέπει να κοιτάξουμε το αύριο. Οι υπεύθυνοι κι αυτοί που θα βρεθούν να σηκώσουν το βάρος πρέπει να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν γιατί υπάρχει από πίσω μια ολόκληρη συνοικία που έχει αγαπήσει το μπάσκετ κι ένας κόσμος που τον πικράναμε φέτος, αλλά αγαπάει πολύ την ομάδα. Έχουμε μπασκετικό κοινό και μπορούμε πάλι να το τραβήξουμε για να μας βοηθήσει.

Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε πολύ καλή ενέργεια, καλή μεταφορά. Πήραμε υπέρ μας κάποια μις ματς αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντς. Είχαμε πρόβλημα στην επίθεσή μας, κολλήσαμε στη ζώνη γιατί χρησιμοποιήθηκαν κάποια παιδιά που πρώτη φορά σαν ψηλοί κάνανε κάποια πράγματα εναντίον ζώνης, αλλά γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θέλω τουλάχιστον αφού αυτή η ομάδα δεν κερδίζει παιχνίδια, να κερδίσει την αξιοπρέπειά της. Κάτι που τα παιδιά το κάνουν. Έχουμε άλλες τρεις μέρες κι ένα τελευταίο παιχνίδι, το Σάββατο με την Κηφισιά που νομίζω ότι οι αθλητές κι όλο το τιμ θα παρουσιαστούν εξίσου σοβαροί, πολύ καλοί επαγγελματίες και με φιλότιμο και ευσυνειδησία. Καλή συνέχεια στο Νίκο Βετούλα και στον Απόλλωνα
», ανέφερε ο Κρις Χουγκάζ.

Από πλευράς παικτών του Πανιωνίου μίλησε ο Ουίλ Σιχέϊ: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε σήμερα να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε μια πολύ σκληρή εβδομάδα όσον αφορά την προπόνηση. Ακολουθήσαμε όσο το δυνατόν καλύτερα το πλάνο των προπονητών μας, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε».
Σε ερώτηση για το ποιο είναι το κίνητρο για τους παίκτες σε τέτοια παιχνίδια, ο 23χρόνος Αμερικανός φόργουορντ απάντησε: «Παρόλο που ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη ομάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτή τη στιγμή φαινόμαστε μικρότεροι με την έννοια ότι δεν έχουμε βάθος στο ρόστερ. Το πρώτο στοιχείο που βάζουμε είναι η καρδιά μας και προσπαθούμε να γίνουμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Θα προσπαθήσουμε ακριβώς το ίδιο και στο τελευταίο παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x