Ελλάδα

Χουγκάζ στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Όπλο του Ολυμπιακού η ομοιογένεια»

Η ομοιογένεια και ο ελληνικός κορμός του Ολυμπιακού είναι αυτή που του δίνει ένα προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού στους τελικούς, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κρις Χουγκάζ.

«Ρευστή» βλέπει την εξέλιξη των τελικών της Α1 ο Κρις Χουγκάζ. Ο Έλληνας τεχνικός που διαπρέπει με την Όμπερβαρτ στην Αυστρία (νταμπλούχος πέρσι, φέτος ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής) μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και έδωσε τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό λόγω ομοιογένειας και ελληνικού κορμού. Παράλληλα αναφέρθηκε στην καριέρα του και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Κρις Χουγκάζ μίλησε για:

-την προπονητική του εμπειρία στην Αυστρία και την Όμπερβαρτ: «Σαν προπονητής πάντα ήθελα να έχω καινούριες εμπειρίες. Πήγα στην Κύπρο, στο Μεξικό και τώρα είμαι στην Αυστρία. Η ομάδα εδρεύει σε μια μικρή πόλη, σαν μεγάλο χωριό, και πριν δύο χρόνια αποφασίστηκε να ρίξει το βάρος σε νέα παιδιά. Η τριετής συμφωνία προέβλεπε τον πρώτο χρόνο να σωθούμε, μετά να πάμε στα play offs. Πέρσι πήραμε το νταμπλ και χαίρομαι γιατί έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα, 25 χρονών είναι ο μεγαλύτερος, με ανθρώπους που είναι ταγμένοι στο πλάνο. Φέτος παρότι μειώσαμε κι άλλο το μπάτζετ είμαστε στους τελικούς, προηγούμαστε 1-0 και συνεχίζουμε. Όλο αυτό μας κάνει περήφανους και χαρούμενους. Σίγουρα το μπάσκετ δεν είναι το πρώτο άθλημα στην Αυστρία. Τους αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και τα χειμερινά σπορ, αλλά η ομοσπονδία δίνει βάρος και η εθνική ομάδα είναι αρκετά δυνατή. Υπάρχουν νέα παιδιά με ταλέντο».

-τις αναμνήσεις του ως παίκτη από τον Πανιώνιο: «Το 1991 ήταν δυστυχώς ο μόνος τίτλος που καταφέραμε να πάρουμε. Το 1986 φτάσαμε μέχρι τελικό πρωταθλήματος και κάναμε καταπληκτικές πορείες στην Ευρώπη».

-την πρόταση που είχε από την ομοσπονδία της Αυστρίας: «Δέχτηκα πρόταση που με τιμά, τους ευχαρίστησα πολύ, αλλά επειδή θα ήθελα να είμαι αφοσιωμένος σε ένα πρότζεκτ δεν τη δέχτηκα».

-το αν θα τον ενδιέφερε επιστροφή στην Α1: «Το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει δυνατό εξαιτίας της ποιότητας των Ελλήνων παικτών και προπονητών. Πέρασε μια μεγάλη κρίση, αλλά επιβίωσε και θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα. Ποτέ δεν είχα την τύχη να πάω σε μια ελληνική ομάδα από την αρχή της χρονιάς και να βάλω τις δικές μου αρχές. Μου αρέσει η οργάνωση που υπάρχει στην κεντρική Ευρώπη, γι’ αυτό και το έχω σαν προτεραιότητα».

-τον πρώτο τελικό της Α1: «Σαν πρώτος τελικός ήταν ένα νευρικό παιχνίδι. Καμία ομάδα δεν έπαιξε όπως θα μπορούσε να παίξει. Ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο μετά το Final Four να μπει σε νέα ματς-φωτιά, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό ρόστερ αλλά όλη τη χρονιά ψάχνεται. Όπως πήγε το ματς θα μπορούσε να κερδίσει ο οποιοσδήποτε και για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό που έκανε το 1-0, έστω κι έτσι. Θεωρώ πως και οι δύο ομάδες θα ανεβάσουν την απόδοσή τους στη συνέχεια. Όλα είναι ρευστά. Το όπλο του Ολυμπιακού είναι η ομοιογένεια και η ψυχή της ομάδας είναι οι Έλληνες, ένα ατού που τα προηγούμενα χρόνια είχε σε μεγαλύτερο βαθμό ο Παναθηναϊκός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x