Ελλάδα

Ζιάγκος στον ΣΠΟΡ FM: «Στον Πανιώνιο ζούμε μία παρατεταμένη… φουρτούνα»

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος τη φετινή σεζόν αλλά και την προσπάθεια για παραμονή αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ο τεχνικός του «ιστορικού», Βαγγέλης Ζιάγκος.

«Δεινούς κολυμβητές» χαρακτήρισε τους ανθρώπους βρίσκονται στον Πανιώνιο τη φετινή σεζόν ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη νίκη για φέτος επί των Τρικάλων, ο Έλληνας προπονητής φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή του Τόλη Κοτζιά, όπου παρομοίασε την κατάσταση στον «ιστορικό» με μία παρατεταμένη… φουρτούνα, ωστόσο δεν έκρυψε την αισιοδοξία πως οι «κυανέρυθροι» θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από την φετινή περίοδο και θα καταφέρουν να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM:

Για την κατάσταση στο Πανιώνιο:
«Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε ομάδα. Μιλάμε για τον Πανιώνιο έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους στην Ευρώπη. Οπότε εξ αρχής το χρέος είναι βαρύ. Κολυμπάμε σε μία παρατεταμένη φουρτούνα, όμως είμαστε δεινοί κολυμβητές. Όμως όντας στην ομάδα σχεδόν δύο μήνες, έχω την αίσθηση πως άμα δεν ήμασταν δεινοί κολυμβητές κάποιος θα είχε λακίσει. Αυτό κάτι δείχνει και πιστεύω πως στο τέλος η ομάδα θα καταφέρει να βγει ζωντανή από τη φετινή σεζόν».

Για το ματς με τα Τρίκαλα και το αν ήθελε μεγαλύτερη διαφορά νίκης:
«Μέσα στην εξίσωση των 7-8 νικών που ψάχνουμε είναι και η νίκη μέσα στα Τρίκαλά. Οπότε δεν θα παίξει ρόλο η διαφορά. Μόνο η νίκη μας κάνει σε αυτό το ματς και αυτό θα κυνηγήσουμε»

Για τον τραυματισμό του Γούντσον:
«Η αρχική εκτίμηση για τον Γούντσον δεν εμπνέει κάποια ανησυχία. Είχε ένα διάστρεμμα έμεινε εκτός για ένα δεκαήμερο, επέστρεψε και δεν μοιάζει να έχει κάτι σοβαρό και όπως όλα δείχνουν με τον Άρη θα είναι διαθέσιμος».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό:
«Το κλισέ που λέμε δεν διαλέγουμε παιχνίδια, εννοούμε πως και σε αυτά τα παιχνίδια θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Οι πιθανότητες μας είναι απειροελάχιστες όμως οφείλουμε να τις διεκδικήσουμε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί όλη τη βδομάδα και να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό όπως θα κάναμε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Είναι δύσκολη αποστολή όμως πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή:
«Η Κύμη με τις προσθήκες που έκανε αλλάζει επίπεδο και σε βάθος χρόνου θα φύγει από το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν να μείνουν στην κατηγορία. Οι υπόλοιπες πάνω κάτω είναι γνωστές».

Για τον φετινό Άρη:
«Δυστυχώς πρέπει να συμπεριληφθεί στις ομάδες που θα παλέψουν να μείνουν στην Α1. Έχει και τα ματς της Ευρώπης οπότε έχει έξτρα επιβάρυνση».

Για την ποιότητα του μπάσκετ που υπάρχει στην κατηγορία:
«Συγκριτικά με τα παλιά χρόνια, μοιάζει να λείπει κάτι. Πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί, έχει μειωθεί το μπασκετικό κοινό. Ως επαγγελματίας προπονητής ωστόσο δεν στέκομαι στο θέαμα αλλά αναλύω την κατάσταση αμιγώς αγωνιστικά και από αυτή την προσέγγιση το επίπεδο με παλιά είναι το ίδιο».

Για τους αιώνιους στην φετινή Ευρωλίγκα:
«Έχουν σταθεροποιήσει την απόδοσή τους. Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και θεωρούνται φαβορί σε μία λίγκα που συμμετέχουν οι κορυφαίοι και θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα υπάρχει μία ελληνική ομάδα στο final-4».

Για τον κόσμο του Πανιωνίου:
«Εισπράττω την αγάπη του κόσμου. Το να δουλεύεις σε ένα σύλλογο με ιστορία και κόσμο είναι ευχή και κατάρα. Και πολύ περισσότερο όταν αναλαμβάνεις τις τύχες της ομάδας σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Αυτό που δεν ξέρει ο πολύς ο κόσμος είναι πως οι φίλοι του Πανιωνίου και στα δύσκολα και στα εύκολα βρίσκονται στις κερκίδες και στο πλευρό του συλλόγου. Και μας στηρίζουν ψυχολογικά στην προσπάθεια που γίνεται φέτος»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x