sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πραξιτέλης Βούρος: Βρήκε το… λιμάνι του και συνεχίζει να ονειρεύεται

Από τον Πειραιά στο Ηράκλειο με ενδιάμεση στάση τη Λευκωσία. Ο Πραξιτέλης Βούρος στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του αποτελεί εγγύηση για την άμυνα του ΟΦΗ και έτοιμος να κοιτάξει πιο ψηλά.

Λένε ότι ο επιμένων νικά. Μπορεί να μην ισχύει στον απόλυτο βαθμό, αλλά επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του Πραξιτέλη Βούρου, ο οποίος δεν τα παράτησε μετά τον Ολυμπιακό και έσκυψε το κεφάλι, αλλά μόνο για να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και όχι ρίχνοντας λευκή πετσέτα. Άρπαξε τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε μέσω του ΑΠΟΕΛ και τώρα διανύει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του μέσω του ΟΦΗ που τον πίστεψε και δικαιώθηκε. Το sport-fm.gr παρουσιάζει την πορεία του 28χρονου αμυντικού, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να κλείνει το… μάτι στους μεγάλους της Σούπερ Λίγκας.

Τα χρόνια της νιότης στον Ολυμπιακό


Ο Πραξιτέλης Βούρος αποτελεί «προϊόν» των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Το 2013 πήρε την προαγωγή για την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών σε ηλικία 18 ετών, ενώ βρέθηκε στο ρόστερ τους έως το 2017, όταν και μετακινήθηκε στον ΑΠΟΕΛ. Με τους «ερυθρόλευκους» έκανε συνολικά 16 συμμετοχές, με τις 12 να είναι ως βασικός, με τις εννέα ενδεκαδάτες εμφανίσεις να είναι στο Κύπελλο. Ο αμυντικός από τη Μυτιλήνη (είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στα τμήματα Υποδομής του Αιολικού) είχε έντεκα 90λεπτα σε αυτήν την τετραετία. Ενδιάμεσα έκανε και 11 συμμετοχές με τον Λεβαδειακό, στο οποίο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού τη σεζόν 2016-17.

Ο ίδιος πρόσφατα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Γιώργου Αμανατίδη που τον ανακάλυψε στη Μυτιλήνη και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. «Είχες έρθει στην ακαδημία στη Μυτιλήνη. Θα ήθελα να σου πω ένα ευχαριστώ γιατί πίστεψες σε εμένα από τη μικρή μου ηλικία. Μας πέρασες τη νοοτροπία του νικητή, την οποία είχες κι εσύ», ανέφερε -μεταξύ άλλων- απευθυνόμενος στον παλαίμαχο αμυντικό των Πειραιωτών, δείχνοντας ότι δεν ξεχνάει όσους τον βοήθησαν να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.


Στον Ολυμπιακό, πάντως, δεν μπήκε ποτέ στο κάδρο, όπως μαρτυράνε και οι αριθμοί. Δεν έδειξε ή δεν κρίθηκε ότι ήταν έτοιμος ώστε να προσφέρει ουσιαστικά στους Πειραιώτες. Από τις συμμετοχές που έκανε αυτή που ξεχωρίζει ήταν στο επεισοδιακό ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αγωνίστηκε βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας σε ένα ματς το οποίο διεκόπη λίγο πριν το φινάλε λόγω εισβολής οπαδών του «δικεφάλου του Βορρά».

Η ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ


Το καλοκαίρι του 2017 ετοίμασε βαλίτσες για τη Μεγαλόνησο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Για τους «γαλαζοκίτρινους» υπήρξε βασικό γρανάζι της ομάδας, καθώς σε μία τριετία έκανε 85 συμμετοχές (77 ως βασικός). Μεταξύ άλλων έκανε και αρκετές εμφανίσεις στην Ευρώπη με τους πρωταθλητές Κύπρου.



Τη σεζόν 2016-17 ήταν βασικότατο στέλεχος στην παρουσία της ομάδας του Γιώργου Δώνη στους ομίλους του Champions League, παίζοντας έξι 90λεπτα σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ και Τότεναμ. Ο ΑΠΟΕΛ μάζεψε δύο βαθμούς με τις ισοπαλίες (1-1, 1-1) κόντρα στους Βεστφαλούς. Το συμβόλαιό που υπέγραψε αρχικά ήταν διάρκειας τριών ετών, αλλά το καλοκαίρι του 2018 έγινε επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως τον Μάιο του 2022. Δεν εξαντλήθηκε, ωστόσο, με τη σεζόν 2019-20 να είναι η τελευταία του με τον ΑΠΟΕΛ.

Η εμπιστοσύνη του ΟΦΗ


Το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα, πιο ώριμος και πιο έτοιμος. Ο ΟΦΗ πίστεψε στις δυνατότητες του και πρόκειται για κάτι που φάνηκε με την απόφαση να πληρώσει τον ΑΠΟΕΛ ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Δεν είναι και το πιο σύνηθες για τα κυβικά και το πορτοφόλι ομάδας πλην του Big-5 να καταβάλλεται ένα ποσό για να αποκτηθεί παίκτης από άλλο σύλλογο. Όπως και στην πορεία φάνηκε και φαίνεται η εκτίμηση στο πρόσωπο του Βούρου από τους Κρητικούς.

Η πρώτη του σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα συνδυάστηκε με 22 συμμετοχές, με τις 18 να είναι ως βασικός, ενώ έπαιξε και στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League.

Πολύ καλή ήταν η 2η σεζόν, καθώς έκανε 33 συμμετοχές, όλες ως βασικός, ενώ σημείωσε και τρία γκολ στο πρωτάθλημα, χαρίζοντας τον βαθμό στο απίστευτο 3-3 με την ΑΕΚ, στην επιστροφή του ΟΦΗ από το 0-3, ισοφαρίζοντας στο 90’+2’.



Επίσης, άνοιξε το σκορ στη νίκη με 2-1 επί του Βόλου και στο 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης.Ο Βούρος επιβραβεύτηκε από τον σύλλογο για τη συνεχή πρόοδό του, υπογράφοντας τον Ιούνιο του 2022 νέο συμβόλαιο έως το 2024, ενώ πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Την 3η σεζόν έκανε 30 συμμετοχές (29 ως βασικός), δείχνοντας σταθερότητα σε μία χρονιά η οποία είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για τον ΟΦΗ και για την ακρίβεια είχε πολύ κακή εκκίνηση, ενώ βελτιώθηκε η κατάσταση μετά την έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας. Η εμπειρία, η ωριμότητα στο παιχνίδι που είχε πλέον και η σοβαρότητα, σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα, που πάντα τον συνόδευαν τον έχουν ικανό να σταθεί σε επίπεδο ομάδα της Σούπερ Λίγκας, η οποία στοχεύει στην εξάδα. Με τον ίδιο να δείχνει ότι διαθέτει τα προσόντα για να διεκδικήσει μία ευκαιρία σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Παρότι ο ίδιος είχε δηλώσει «Κι εγώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι να μείνω μόνιμα εδώ. Το αν θα κλείσω την καριέρα μου στον ΟΦΗ εξαρτάται και από τις δύο πλευρές», δήλωσε τον Μάρτιο του 2023 στο capitano.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x