Επικαιρότητα

Βρετανία: Τον Κόρμπιν ή τη ζωή σου!

Ενώ το αίμα της Κοξ είναι ακόμα ζεστό βουλευτές καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν ανώνυμες απειλές εάν δεν στηρίξουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει η πολιτική κρίση στη Βρετανία καθώς συμπληρώνεται μία εβδομάδα από το δημοψήφισμα για το Brexit. Ιδιαίτερα για το κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Εργατικούς, η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, αγγίζοντας πλέον τα όρια των μαφιόζικων τακτικών.

Επί της ουσίας ο ηγέτης της παράταξης, Τζέρεμι Κόρμπιν έχει κηρυχθεί απερίφραστα ανεπιθύμητος από την πλειονότητα των βουλευτών, εκείνος όμως επιμένει να μην εγκαταλείπει τη θέση του. Το τελευταίο επεισόδιο στο εν εξελίξει δράμα των Εργατικών, είναι ότι ορισμένοι βουλευτές του κόμματος κατήγγειλαν στην αστυνομία πως δέχτηκαν ανώνυμες απειλές επειδή αρνήθηκαν να στηρίξουν τον Κόρμπιν.

Μέσα σε κλίμα ακραίας όξυνσης ύστερα από το Brexit, η βρετανική αστυνομία ερευνά τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις τέτοιων απειλών, οι οποίες διατυπώνονται είτε απευθείας στους βουλευτές τηλεφωνικώς, είτε μέσω διαδικτύου.

Η βαρύτητα των απειλών ποικίλει από τον ξυλοδαρμό και την χυδαία εξύβριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως την βιαιοπραγία ή ακόμη και την ανθρωποκτονία. Και δεν είναι μόνο οι ίδιοι οι βουλευτές που ζουν με τον τρόμο της εγκληματικής επίθεσης, αλλά και οι οικογένειές τους, τα παιδιά τους κ.ο.κ.

Κατ' εξοχήν οι γυναίκες πολιτικοί γίνονται στόχος απειλών από επίδοξους βιαστές και το γεγονός ότι το πτώμα της Τζο Κοξ, της βουλευτού που δολοφονήθηκε άγρια λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα είναι ακόμη «ζεστό», καθιστά το νέο κύμα απειλών υπερβολικά σοβαρό ώστε να παραβλεφθεί.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x