Επικαιρότητα

Βρυξέλλες: Ποιοι είναι οι δύο τρομοκράτες που ψάχνει η βελγική αστυνομία

Δύο αδέλφια διαφεύγουν της σύλληψης μετά την επιχείρηση των βελγικών και γαλλικών αρχών - Είχαν καταδικαστεί για ληστείες

Μία ημέρα μετά την έναρξη της κοινής επιχείρησης των βελγικών και των γαλλικών αρχών στις Βρυξέλλες για τον εντοπισμό τρομοκρατών που συνδέονται με το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, το ανθρωποκυνηγητό δύο υπόπτων συνεχίζεται αδιάκοπα.

Η βελγική πρωτεύουσα παραμένει σε κατάσταση «συναγερμού» τη στιγμή που δύο αδέλφια διέφυγαν της σύλληψης έπειτα από την έφοδο που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Βελγίου και της Γαλλίας.

Μπορεί αρχικά βελγικά δημοσιεύματα να «ήθελαν» τις τοπικές αρχές να προχώρησαν στη σύλληψη των δύο φυγάδων, ωστόσο τέλος στη φημολογία έδωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

«Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο διαμέρισμα κατάφεραν να διαφύγουν», δήλωσε ο Τιερί Βερτς της βελγικής εισαγγελίας, δίνοντας στοιχεία και για τον νεκρό που βρέθηκε στον ίδιο χώρο.

Ο 35χρονος Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαίντ που σκοτώθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών, έφερε Καλάσνικοφ, ενώ στην κατοικία του βρέθηκαν μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους καθώς και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι δύο άνδρες που παίζουν «κρυφτό», επιχειρώντας να διαφύγουν της σύλληψης;

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαλίντ Ελ Μπακράουι και τον 30χρονο αδελφό του, Ιμπραήμ, των οποίων η καταγωγή δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Αμφότεροι είναι παλιοί γνώριμοι της βελγικής αστυνομίας καθώς ο Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης το 2010 έπειτα από ληστεία, κατά την οποία είχε ανοίξει πυρ με Καλάσνικοφ, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Αλλά και εις βάρος του Χαλίντ Ελ Μπακράουι είχε αποφασιστεί η φυλάκισή του το 2011 για κλοπή δύο αυτοκινήτων, αφού πρώτα είχε επιτεθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Την ίδια στιγμή, οι βελγικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή δύο υπόπτων, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι. Ωστόσο, ακόμα διενεργείται έρευνα σχετικά με το αν συνδέονται με τις φονικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x