Γιώργος Χελάκης

Δεκαοχτώ χρόνια στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για τα 18α γενέθλια του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ακριβώς ροκ δεν μπορείς να μας πεις. Δεκαοχτώ χρόνια τώρα, όμως, ζήσαμε πολλές φορές ροκ καταστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια τα διανύσαμε με χαρές και λύπες, με μεγάλες επιτυχίες και κάποιες αποτυχίες που μας στιγμάτισαν, τον καθέναν προσωπικά.

Το 18χρονο ταξίδι στα ερτζιανά είναι συναρπαστικό. Όλοι όσοι το αρχίσαμε, όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ήμασταν παρόντες στα γεννητούρια, συνεχίζουμε γιορτάζοντας τα 18α γενέθλια. Οι ακροατές μας-κι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό-εξακολουθούν να μας αντιλαμβάνονται ως μια αντισυμβατική παρέα που δεν εφάρμοσε τις κλασικές ραδιοφωνικές φόρμες και πορεύτηκε με βάση το ένστικτο, αυτό που λέμε καλή καρδιά και την έμπνευση. Πορευτήκαμε και πορευόμαστε με βάση την αντίληψη ότι ο αθλητισμός είναι το σπουδαιότερο δευτερεύον πράγμα στον κόσμο, αξίζει κανείς να το γιορτάζει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να χαλάει τη ζαχαρένια του.

Ορισμένοι ξεκινήσαμε μαζί του σχεδόν παιδιά και τώρα μας βαραίνουν χρόνια και παραπανίσια κιλά (κάνω την αυτοκριτική μου).

Εκτός από ροκ συγκρότημα, μπορώ να μας φανταστώ και σαν ένα μεγάλο λεωφορείο, που κάνει κυκλικά δρομολόγια. Πολλοί ανέβηκαν, στην πορεία κατέβηκαν και μετά από χρόνια ανέβηκαν πάλι. Το δρομολόγιο δεν σταματά κι αυτοί που κατέβηκαν τελευταίοι, είμαι σίγουρος ότι στον επόμενο κύκλο θα ανέβουν πάλι.

Στη διαδρομή αυτή φυσιολογικό είναι να θυμόμαστε τον οδηγό κι αυτούς που κάθονται στην πρώτη θέση. Ξέρω όμως ότι τίποτα από όσα πετύχαμε σε αυτή τη διαδρομή δεν θα είχε γίνει αν δεν έβαζαν καρδιά και ψυχή πολλοί νέοι άνθρωποι που ξεκίνησαν τη δουλειά ως δημοσιογράφοι, τεχνικοί, ηχολήπτες από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Όλα αυτά τα παιδιά, που άλλα έμειναν κοντά μας, άλλα άνοιξαν τα φτερά τους για αλλού και άλλα δεν είναι πια καν στο χώρο, ήταν και είναι οι μικροί ήρωες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Κάθε επέτειο το μυαλό μου τρέχει σε αυτούς, που οι μικρές τους ιστορίες γεμάτες χαρές αλλά και απογοητεύσεις, συνθέτουν τελικά τη μεγάλη ιστορία που λέγεται NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Κάποτε ανοίγαμε τα μικρόφωνά μας και οι ακροατές μας έστελναν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας και καλής διάθεσης. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Από τα μικρόφωνά μας περνά η αγωνία του κόσμου για την κατάσταση που βρισκόμαστε ως χώρα, η οργή, το άγχος για την επιβίωση. Δεν είναι δυνατόν η συχνότητά μας να κλείσει τα αυτιά, τα μάτια και τις κεραίες της μπροστά στην κατάσταση αυτή που ζούμε όλοι μας. Εμείς, εδώ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, και κανείς δεν έμεινε αλώβητος από την κρίση.

Τα γράφω όλα αυτά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Για να φτάσει εδώ η αποστολή του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 «ματώσαμε» όλοι. Οι λόγοι προφανείς… Όμως ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και μαζί τα δημιουργήματά του, το www.sport-fm.gr και η SportDay, τα κατάφεραν πάλι, παρά τις αντιξοότητες, να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή. Να ανέβουν πάλι πάνω στη σκηνή. Είναι σίγουρο πως όσο από τους ακροατές μας υπάρχει χειροκρότημα, εμείς θα ανεβαίνουμε στη σκηνή και θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x