sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δεν αφήνει ρεκόρ ούτε με τον Μαρτίνο

Πολλά και ιστορικά είναι τα ρεκόρ που καταρρίπτει η Μπαρτσελόνα με τον Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο. Το sport-fm.gr έψαξε και σάς εξηγεί γιατί και η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για τους «μπλαουγκράνα».

Στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος παρέμεινε η Μπαρτσελόνα, ύστερα από την επιβλητική νίκη επί της Βαγιαδολίδ μέσα στο «Καμπ Νου».

Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να πει ότι οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο έκαναν απλώς το καθήκον τους, όμως η αλήθεια είναι άλλη και φαίνεται μέσα από τη γλώσσα των αριθμών.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τρία σημαντικά στοιχεία από τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση των Καταλανών κόντρα στην ομάδα του Χουάν Ιγκάσιο Μαρτίνεθ

Πρώτα από όλα ο Χεράρδο Μαρτίνο έγινε ο πρώτος προπονητής, η ομάδα του οποίου κατορθώνει να κερδίσει τους οχτώ πρώτους αγώνες στην ιστορία της Primera Division.

Είναι, όμως, εντυπωσιακό ότι η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να έχει συνολικό απολογισμό στα γκολ 28 ενεργητικό και μόλις 6 παθητικό.

Με βάση το παραπάνω στοιχείο, δηλαδή την πορεία που έχουν οι «μπλαουγκράνα» με τον Αργεντινό τεχνικό στον πάγκο, αυτές είναι οι ομάδες που είχαν κερδίσει τα οχτώ πρώτα ματς μέσα στη σεζόν και στο τέλος κατέκτησαν το τρόπαιο: Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 61/62 (πρωταθλήτρια), Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 68/69 (πρωταθλήτρια), Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 87/88 (πρωταθλήτρια) και τώρα η Μπαρτσελόνα πετυχαίνει κάτι ανάλογο για πρώτη φορά.

Τρίτο στοιχείο, η «Μπάρτσα» έφτασε τις 19 συνεχόμενες νίκες μέσα στην έδρα της για το πρωτάθλημα, κάτι που καταφέρνει πρώτη φορά στα 40 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης κατηγορίας στην Ισπανία. Τελευταία… γκέλα για τους Καταλανούς ήταν στις 7 Οκτωβρίου 2012, όταν είχαν έρθει ισόπαλοι 2-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x