TV

Δεν έχουν τον θεό τους στην ΕΡΤ Vol.2

Διαβάστε την ενημέρωση του γραφείου Τύπου της κρατικής τηλεόρασης και την απάντηση του sport-fm.gr.

Η ΕΡΤ επιχείρησε να απαντήσει στη συγκεκριμένη καταγγελία του sportfm.gr περί μετατροπής των αθλητικών εκπομπών της σε “παραμάγαζο” συγκεκριμένου media group το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε την ενημέρωση του γραφείου Τύπου της κρατικής τηλεόρασης και την απάντηση του sport-fm.gr:

Η ενημέρωση του γραφείου Τύπου της κρατικής τηλεόρασης αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση της πρόσφατης ανώνυμης ανάρτησης του site www.sport-fm.gr (http://bit.ly/2gzdAYp), το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

Οι αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ φιλοξενούν ως προσκεκλημένους δημοσιογράφους από όλα τα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα. Η επιλογή των προσκεκλημένων γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αρμοδιότητά τους και τη συνάφειά τους με το εκάστοτε σχολιαζόμενο θέμα της επικαιρότητας.

Υπό κανονικές συνθήκες, η απάντηση θα έπρεπε να σταματήσει εδώ.

Για τον συντάκτη της ανάρτησης όμως, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις αθλητικές εκπομπές –ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές– της ΕΡΤ έχουν συμμετάσχει ως προσκεκλημένοι οι: Βασίλης Σκουντής (COSMOTE TV, GAZZETA.GR, GOALNEWS), Νίκος Γαβαλάς (NOVA, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), Σωτήρης Κωσταβάρας (COSMOTE TV, SPORT FM), Ηλίας Βλάχος (NOVA), Βασίλης Σαμπράκος (COSMOTE TV, GAZZETA), Στέφανος Αβραμίδης (COSMOTE TV), Παντελής Βλαχόπουλος (SPORT24), Θέμης Καίσαρης (SPORT24), Γρηγόρης Παπαβασιλείου (NOVA), Γιάννης Σερέτης (SPORT24), Σωτήρης Βετάκης (ΤΑ ΝΕΑ, SDNA) Θανάσης Ασπρούλιας (COSMOTE TV, SDNA), Άρης Λαούδης (GAZZETA), Παναγιώτης Περπερίδης (REAL), Νίκος Παπαδογιάννης (GAZZETA, LIVE SPORT) Γιώργος Κογκαλίδης (E-BASKET, LIVE SPORT), Τόλης Κοτζιάς (SPORT FM, SPORTDAY, SDNA), Παντελής Διαμαντόπουλος (SPORT24 RADIO, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ), Μάνος Σταραμόπουλος (Daily Goal) Αλέξης Τσατσούλης (ALEX WEB TV), Χριστίνα Βραχάλη (ΣΚΑΪ TV, GAZZETA), Μιχάλης Στεφάνου (Suberbasket, Sportit).

Θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάδες ακόμα ονόματα που έχουν έρθει ή που έχει προγραμματιστεί να βγουν στο ελεύθερο βήμα της ΕΡΤ.

Δεν προξενεί απορία η σφοδρότητα της επίθεσης και παραπέμπει σε συνειρμούς για τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί.

Ο νοών, νοείτω…»


Η απάντηση του sportfm.gr:

«H προσπάθεια της ΕΡΤ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είναι φιλότιμη και επιδέξια. Πλην όμως ανεπιτυχής. Διότι απλώς τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Βλέπετε, δυστυχώς για ορισμένους κρατικοδίαιτους υπάλληλους που κάνουν “δημόσιες σχέσεις” με τα χρήματα που καταβάλλει υποχρεωτικά ο ελληνικός λαός για να συντηρεί τη δημόσια τηλεόραση, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Φτάνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης στο σημείο να περιλάβουν ακόμα και την κρατική… ραδιοφωνία στην απάντηση για τη “λίστα προσκεκλημένων”, αναζητώντας φτηνά άλλοθι, παρότι η καταγγελία του sportfm.gr αναφερόταν σαφέστατα και αποκλειστικά στην τηλεόραση.

Προφανώς στην ΕΡΤ είτε νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς του Αμαζονίου είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό ας (τους) το κάνουμε πενηνταράκια. Και ας μιλήσουμε ακόμα πιο συγκεκριμένα.

Γιατί, ποιος ξέρει, ακόμα και το γραφείο Τύπου του κ. Τσακνή, μπορεί να μην είναι καλά πληροφορημένο για το ιδιωτικό μέσο που έχει… ελευθέρας στην ΕΡΤ και διαφημίζεται σε αυτήν δωρεάν μέσω των εκπροσώπων του.

Μόνο που επειδή εμείς εδώ στο sportfm.gr δεν κάνουμε τσάμπα διαφήμιση, όπως η… γενναιόδωρη δημόσια τηλεόραση, δεν θα αναφέρουμε το όνομα του media group που έχει μετατρέψει τις αθλητικές εκπομπές της σε “υποκαταστήματά” του. Θα το αποκαλούμε με το… ψευδώνυμο “X media”.

Και δεν θα πάμε μακριά για να μην κουράσουμε το κοινό. Θα ξεκινήσουμε από τις 3 Νοεμβρίου 2016 και θα καταλήξουμε στις 4 Δεκεμβρίου 2016. Στα… φρέσκα, δηλαδή.

Μέσα σε αυτόν τον σχεδόν έναν μήνα παρακολουθήσαμε λοιπόν συνολικά τρεις εκπομπές της “Αθλητικής Κυριακής” και δώδεκα “Euroleague Show” στην ΕΡΤ. Συνολικά, 15 εκπομπές.

Ποιο είναι το κοινό τους σημείο; Ότι μόνο στις πέντε από τις 15 δεν ήταν καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ εκπρόσωπος του συγκεκριμένου “X media”! Και από αυτές τις πέντε, στη μία δεν υπήρχε κανένας καλεσμένος δημοσιογράφος ή στέλεχος μιντιακού συγκροτήματος. Οπότε, μάλλον θα πρέπει να προσμετρήσουμε τέσσερις “ωφέλιμες” (και για promotion) εκπομπές στις οποίες δεν φιλοξενήθηκε στέλεχος του… “Χ media”.

Το κορυφαίο φαινόμενο, πάντως, παρατηρήθηκε στην ιστορική “Αθλητική Κυριακή”.

Προσέξτε, κ. Τσακνή, μία απίθανη… σύμπτωση: και στις τρεις (!) τελευταίες εκπομπές της “Αθλητικής Κυριακής” που προβλήθηκαν (4/12, 27/12 και 6/11) φιλοξενούνταν στο στούντιο της ΕΡΤ ισάριθμα δημοσιογραφικά στελέχη του συγκεκριμένου ιδιωτικού μέσου, του… “Χ media”, που διαφήμισε -τσάμπα φυσικά- το περιεχόμενό του (με… bonus τις συνεχείς τηλεοπτικές live προβολές των θεμάτων της ιστοσελίδας του)!

Ναι, τρία στα τρία και… ποσοστό 100% (!) είχε -όλως τυχαίως- στην “Αθλητική Κυριακή” το ιδιωτικό media group που εσχάτως φιλοξενείται συστηματικά στη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία -επαναλαμβάνουμε, κ. Τσακνή- πληρώνουν όλοι οι Έλληνες (για να κάνουν τις “δημόσιες σχέσεις” τους οι… λίγοι και εκλεκτοί).

Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος: επειδή προφανώς έχει στερέψει η Ελλάδα από δημοσιογράφους-σχολιαστές-αναλυτές, τρεις εκπρόσωποι του συγκεκριμένου media group, του… “X media”, προσκλήθηκαν μέσα σε αυτόν τον μήνα από δύο φορές (!) στις εν λόγω εκπομπές, την “Αθλητική Κυριακή” και το “Euroleague Show”! Τι πιο φυσιολογικό, έτσι δεν είναι;…

Υ.Γ.: Άντε, να σας πούμε άλλη μία σύμπτωση, κ. Τσακνή: πριν από καμιά εβδομάδα, ένα από τα σάιτ που ανήκουν στο συγκεκριμένο ιδιωτικό media group, αυτό που έχει κάνει… δεύτερο σπίτι του τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής, φιλοξένησε ένα καταπληκτικό αφιέρωμα-συνέντευξη-“αγιογραφία” κορυφαίου στελέχους του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ. Ομορφιές…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x