Επικαιρότητα

Δεν γίνονται πλέον δεκτά από τον ΕΟΠΥΥ χειρόγραφα παραπεμπτικά γιατρών

Θα επιτρέπονται μόνο μετά από επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού σε περιπτώσεις όπου υπήρχε αποδεδειγμένο πρόβλημα έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών

Μπορεί επισήμως ο ΕΟΠΥΥ να έχει εισέλθει στην εποχή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-prescription), ωστόσο οι γιατροί του φαίνεται ότι επιμένουν… χειρόγραφα για τις συνταγές φαρμάκων, ειδών πρόσθετης περίθαλψης και παρακλινικών εξετάσεων.

Σε μία προσπάθεια να θέσει οριστικό τέλος στις χειρόγραφες γνωματεύσεις των γιατρών του η διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία αναφέρεται ότι από τον μήνα Μάιο του 2016 και μετά δεν θα γίνεται πλέον αποδεκτή η υποβολή δαπάνης χειρόγραφων παραπεμπτικών είτε υποβάλλονται από ιδιώτη πάροχο είτε από δημόσια δομή υγείας.

Χειρόγραφα παραπεμπτικά θα γίνονται αποδεκτά μόνο μετά από επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού σε περιπτώσεις όπου υπήρχε αποδεδειγμένο πρόβλημα έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-prescription).

Με άλλη εγκύκλιο, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καλεί όσους γιατρούς δεν έχουν ήδη εγγραφεί στο ηλεκτρονικό του μητρώο να το πράξουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. Μετά από αυτή την ημερομηνία συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις που εκδίδονται από γιατρούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί δεν θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x