Άρης Ασβεστάς

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να πιστεύει σε αυτή τη συνάντηση!

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει για το… ιστορικό ραντεβού των τεσσάρων «μεγάλων» και ψάχνει να βρει αν υπάρχει έστω ένα σημείο πάνω στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία!

Μιλώντας με δεκάδες ανθρώπους, παράγοντες του ποδοσφαίρου, στελέχη των ομάδων, δημοσιογράφους, ακόμα και με κάποιους από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στην συνάντηση, αντιλήφθηκα πως άπαντες πιστεύουν αυτό που κι εγώ θεωρούσα δεδομένο από την πρώτη στιγμή:

Δεν υπάρχει ούτε ένας που να ελπίζει ότι από το ραντεβού που κανόνισαν ο Λάκοβιτς με τον Αυγενάκη, με καλεσμένους τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη την Τετάρτη στη «Μεγάλη Βρετάνια», θα προκύψει αποτέλεσμα που θα υπόσχεται ένα καλύτερο «αύριο» για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Εγώ θα το πάω και ένα βήμα παρακάτω: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας από τους συμμετέχοντες –πέραν των FIFA, UEFA, Υπουργείου- που να ήθελε πραγματικά αυτό το ραντεβού!

Και ο λόγος είναι πως ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του ατζέντα: Άλλος μπορεί να θέλει κομμάτι από την πίττα που έχασε, άλλος μπορεί να θέλει να διατηρήσει κεκτημένα, άλλος μπορεί να θέλει να συμφωνήσει σε κάποια πράγματα αλλά με τίποτα σε κάποια άλλα, και άλλος μπορεί να μην τον ενδιαφέρει καν η επόμενη μέρα.

Κανείς δεν πιστεύει ότι θα προκύψει μια συμφωνία από την συνάντηση των… «Big-4», διότι ακόμα και στην απίθανη, την αδιανόητη, την αναπάντεχη περίπτωση που συμφωνήσουν σε δυο, τρεις ή πέντε άξονες, η όποια συμφωνία θα τορπιλιστεί με συνοπτικές διαδικασίες, με την πρώτη αφορμή.

Διότι πέραν όλων των άλλων, είναι λάθος ακόμα και το timing! Πας να κάνεις μια συνάντηση στην οποία θέλεις οι 4 «μεγάλοι» να συμφωνήσουν, ενώ έχουν μπροστά τους ένα σωρό ματς και μάλιστα ντέρμπι. Εδώ ακόμα και πταίσματα να γίνουν, ο Ολυμπιακός κυρίως και δευτερευόντως οι άλλοι, χαλάνε τον κόσμο. Ίσως να έπρεπε, λοιπόν, να επιχειρηθεί αυτό το ραντεβού μετά την λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, μιας που τον αναφέραμε, ήδη τορπίλισε την συνάντηση με την σημερινή ανακοίνωση εναντίον της ΕΠΟ και του ΠΑΟΚ. Την χαρακτήρισε φιάσκο, δυο μέρες πριν γίνει! Και θα πάει ο Μαρινάκης να συμφωνήσει σε κάτι με τους άλλους; Αστεία πράγματα…

Και σε τι μπορεί να συμφωνήσουν;

Θα συμφωνήσουν σε πρόεδρο ΕΠΟ κοινής αποδοχής; Θα συμφωνήσουν σε πρόεδρο ΚΕΔ κοινής αποδοχής; Είναι να γελάει κανείς…

Θα δεχτεί ο Ολυμπιακός να αποσύρει τις μηνύσεις στους διαιτητές και στον Περέιρα.

Θα δεχτεί να σταματήσει τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις κατά πάντων;

Θα δεχτούν ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης να μπει ισότιμος σε όλα ο Μαρινάκης, έπειτα από μια 20ετία «κόκκινου συστήματος» που πάλευαν να «ρίξουν»;

Θα δεχτεί ο Αλαφούζος που δεν θέλει να έχει σχέση με όλα αυτά, να συμφωνήσει σε κάτι και την Κυριακή να τον περάσουν πάλι «χειρουργείο»;

Θα συμφωνήσουν στο ποιοι διαιτητές πρέπει να «φαγωθούν» και στο ποιοι πρέπει να παραμείνουν στους πίνακες;

Ο Σαββίδης θα δεχτεί όσα θα τους καταμαρτυρήσουν οι υπόλοιποι, ότι ελέγχει τα κέντρα εξουσίας προς όφελός του;

Θα συμφωνήσουν σε κάτι όταν ταυτόχρονα, ο ένας προσπαθεί να εξαφανίσει, να διαλύσει τον άλλο, με καταγγελίες για «δορυφόρους»;

Και πες ότι –μία στο δισεκατομμύριο- συμφωνούν! Πόσο θα κρατήσει; Μια εβδομάδα; Ένα μήνα; Ως τα πλέι οφ; Πόσο;

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι πάμε για μια συνάντηση-ανέκδοτο!

Το ραντεβού των Big-4 θα είχε ένα νόημα, αν ήταν πρωτοβουλία δική τους! Των τεσσάρων ιδιοκτητών! Δηλαδή να έλεγαν με ειλικρίνεια ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να κάτσουμε να τα βρούμε. Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο!

Ειλικρίνεια δεν υπάρχει όμως. Από κανέναν. Και τους σέρνουν σε ένα ραντεβού που ο καθένας έχει δική του ατζέντα. Που ουδείς θα πάει για συμφωνία: Θα πάει για πόλεμο!

Αν υπάρχει μια ελπίδα, είναι να τους πει ο Λάκοβιτς, ο Χούμπελ και οι υπόλοιποι από FIFA/UEFA, ότι αν βγουν από το δωμάτιο χωρίς να έχουν συμφωνήσει σε πέντε άξονες, τότε την επόμενη κιόλας μέρα έχει «Grexit»! Να τους πουν ότι μετά, είναι ο γκρεμός!

Ακόμα κι έτσι, πάντως, αμφιβάλω αν θα ιδρώσει το αυτί κάποιων…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x