Διονύσης Δεσύλλας

Ποιος Αμπέντ; Φύγαμε για Μπακού…

Ο Μεχντί Αμπέντ μπορεί να περιμένει. Προτεραιότητα όλων είναι η αναμέτρηση με την Καμπάλα, που κρύβει περισσότερους κινδύνους, απ όσους φαντάζονται οι περισσότεροι. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Κατανοητό το να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, σε ό, τι αφορά το ενδιαφέρον των φίλων του Παναθηναϊκού, ο Μεχντί Αμπέντ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, που βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του στο «τριφύλλι», αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Ναι, η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο. Ναι, οι «πράσινοι» παίζουν χωρίς αντίπαλο. Συμφωνία, όμως, με τη Νιούκαστλ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και είμαστε σε αναμονή.

Ο Αμπέντ, λοιπόν, μπορεί να περιμένει και μέχρι την οριστικοποίηση της μεταγραφής του να απολαμβάνει, μαζί με τη σύντροφό του, τον καυτό ήλιο της Αθήνας, τις πισίνες και τη θάλασσα. Αυτή που δεν μπορεί να περιμένει είναι η Καμπάλα, η οποία το βράδυ της Πέμπτης θα θελήσει να αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» για το «τριφύλλι» στο «κολαστήριο» της Bakcell Arena.

Μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί το παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν για τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, μπορεί να είναι μια δύσκολη βραδιά, για πολλούς λόγους. Γι' αυτό και αυτή τη φορά τα λάθη δεν θα συγχωρηθούν κι ούτε θα υπάρξει στη συνέχεια… άφεση αμαρτιών, όπως συνέβη μέχρι στιγμής. Πλέον, ο κλοιός έσφιξε…

Η Καμπάλα (ή Γκαμπάλα, όπως θέλετε εσείς…) είναι μια ομάδα που απέναντι στο φαβορί, την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, δηλαδή, θα κληθεί να τα δώσει όλα. Οι παίκτες της, χωρίς άγχος, αλλά με πάθος και ενθουσιασμό, παρασυρόμενοι και από την εξέδρα, θα μπουν στο ματς με στόχο να… μασήσουν σίδερα και να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους παίκτες του «τριφυλλιού». Ξέρουν πολύ καλά ότι απ’ αυτούς κανείς δεν θα τους ζητήσει τίποτε. Αν αποκλειστούν δεν θα είναι χαμένοι, αν προκριθούν θα γίνουν «βασιλιάδες» και θα αποζημιωθούν και με το παραπάνω με… ανατολίτικο πριμ.

Αυτό, λοιπόν, το γεγονός, δηλαδή, ότι δεν έχουν κανένα ψυχολογικό βάρος, είναι ένα εξτρά «όπλο» για να χτυπήσουν τον πληγωμένο από την Μπριζ Παναθηναϊκό, ο οποίος θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός, συγκροτημένος και βελτιωμένος σε σχέση με τα πρόσφατα ματς, για να πάρει αυτό που θέλει.

Προσοχή, προσοχή, λοιπόν! Τέτοια παιχνίδια είναι πονηρά και το παρελθόν το έχει δείξει. Πόσο μάλλον όταν είσαι στις αρχές της σεζόν και μάλιστα όχι και σε πολύ καλή κατάσταση. Θυμηθείτε τη Μακάμπι, τη Λέγκια παλιότερα ή ακόμη και τη Λίτεξ Λόβετς, τότε που η Λεωφόρος «έβραζε», ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος πάνω από τους πάγκους και ο Βαζέχα έσωσε Φιλλιπίδη και Σία…

Δεν κινδυνολογούμε, απλώς θυμίζοντας παλαιότερα περιστατικά, εξηγούμε πως έχει η κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια ευκαιρία να περάσει στους ομίλους του Europa League, αλλά για να μην την πετάξει θα πρέπει να κάνει το αυτονόητο. Να παρουσιαστεί στο Μπακού σαν Παναθηναϊκός, να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο του και να κάνει το καθήκον του, «καθαρίζοντας» από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση… Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν.

Υ.Γ: Να πούμε και κάτι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Λεβαδειακού, ο οποίος, τελικά, παραμένει στη Super League και υποβιβάζεται η Κέρκυρα. «Υποδεχόμαστε» όλοι μαζί με χαρά, για μια ακόμη φορά, τον μέγιστο παράγοντα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, τον Γιάννη Κομπότη. Θα είναι χαρά μας να τον έχουμε για μια ακόμη φορά μαζί μας στα... σαλόνια της κατηγορίας. Θα μας συνοδεύουν ξανά, οι κατά καιρούς πρακτικές του, τα μεσημεριανά παιχνίδια στη Λιβαδειά, οι ύβρεις κάποτε στον Χενκ Τεν Κάτε, στα αποδυτήρια του γηπέδου και άλλες πολλές ομορφιές από έναν παράγοντα που δεν πρέπει να λείπει από τη Λίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x