Επικαιρότητα

Διαγωνισμός – εξπρές για το σύστημα ηλεκτρονικής δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν, ουσιαστικώς, προθεσμία ολίγων ημερών καθώς λόγω του στενού χρονοδιαγράμματος, η διενέργεια του διαγωνισμού ορίστηκε για τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουλίου.

Μόλις χθες, ημέρα ολοκλήρωσης της προθεσμίας για την υποβολή των φακέλων σχετικά με τις 4 άδειες τηλεοπτικής εκπομπής, αναρτήθηκε στη Διαύγεια από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη και προμήθεια του λογισμικού και του εξοπλισμού που θα υποστηρίξει την ηλεκτρονική δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν, ουσιαστικώς, προθεσμία ολίγων ημερών καθώς λόγω του στενού χρονοδιαγράμματος, η διενέργεια του διαγωνισμού ορίστηκε για τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουλίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 40.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με κριτήριο κατοχύρωσης την χαμηλότερη προσφορά.

Εξίσου πιεστικές μοιάζουν και οι εσωτερικές προθεσμίες καθώς σε διάστημα 15 ημερών από την υπογραφή της Σύμβασης (σ.σ. που προφανώς δεν θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με την διεξαγωγή του διαγωνισμού για το σύστημα ηλεκτρονικής δημοπρασίας) θα πρέπει να έχει δοθεί στη Γενική Γραμματεία ο πηγαίος κώδικας του λογισμικού, η τεχνική τεκμηρίωση αλλά και να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των χρηστών και να έχει παραδοθεί το εκπαιδευτικό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκήρυξη και οι τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού για το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπρασίας προβλέπουν και τεστ προσομοίωσης για την σωστή λειτουργία του, ενώ το σύνολο της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί εντός των χώρων της Γενικής Γραμματείας όπου θα βρίσκεται τόσο η επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού όσο και οι τελικοί συμμετέχοντες στη δημοπρασία για τις 4 άδειες.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα συζήτησης στο ΣτΕ

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna και Skai, κατά της προκήρυξης (1/2016) του διαγωνισμού που αφορά τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια.

Η έκδοση της σχετικής απόφασης, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκαν επί πέντε ώρες σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων παραβρέθηκε και διατύπωσε τις απόψεις του, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος, ενώ εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Κωνσταντινίδης για το Mega Channel, ο Γεώργιος Δελλής για τον Antenna και για τον Skai ο Σπυρίδων Φλογαίτης, η Γλυκερία Σιούτη, ο Ηλίας Θεοδωράτος και ο Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος.

Το ελληνικό Δημόσιο εκπροσώπησαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ο Ευστράτιος Συνοίκης και η Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου και οι δικηγόροι, Ιωάννης Δρόσος και Ιωάννης Μαντζουράνης.

Τέλος, να διευκρινιστεί ότι ήδη έχουν συζητηθεί στο ΣτΕ και άλλες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x