Επικαιρότητα

Διαμαντοπούλου: Ο Σημίτης ενδεδειγμένος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τι προϋποθέτει η εκλογή του Προέδρου από το λαό

Δεν βλέπει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, κι αυτό επειδή «οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξαν ότι μπορεί να ψηφίζουν τα απολύτως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν», όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ.

Ερωτηθείσα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη σημειώνει πως «είναι μια πρόταση που έχει ενδιαφέρον αλλά σημαίνει θεμελιώδη αλλαγή του Πολιτεύματος. Δεν γίνεται να διατηρήσουμε το υπάρχον πρωθυπουργό-κεντρικό σύστημα και να εκλέγουμε πρόεδρο. Η δυαρχία, ιδίως στη χώρα μας, θα είναι καταστροφική» .

Σε ερώτηση δε αν ο Κώστας Σημίτης θα ήταν ένας ενδεδειγμένος υποψήφιος για την Προεδρία το 2019 η κ. Διαμαντοπούλου απαντά: «Απολύτως! Ο Κώστας Σημίτης έχει ήθος, έργο, μόρφωση και διεθνή αποδοχή. Δεν μοιράζει βέβαια χαιρετούρες και παχιά λόγια, δεν αλλάζει απόψεις για να τον προτιμήσουν... αλλά εκτιμώ ότι έρχεται η εποχή της αναζήτησης της σοβαρότητας» .

Η πρώην υπουργός επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε στην συνάντηση, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, στην οποία μετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι επρόκειτο για μία από τις δεκάδες ανάλογες συναντήσεις ανάμεσα σε διαχρονικούς φίλους, χωρίς να έχει το περιεχόμενό της σχέσης με ό,τι διακινήθηκε στον τύπο.

Στις αναφορές που τη θέλουν να βολιδοσκοπείται από τη ΝΔ τονίζει:«Εμένα με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου».

Για το νομοσχέδιο του Νίκου Φίλη και το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» υπογραμμίζει ότι «η μόνη πολιτική της κυβέρνησης είναι το ξήλωμα της ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης του 2011» ενώ εν γένει για τις τροπολογίες του νομοσχεδίου δηλώνει ότι «λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μικρών ομάδων ή σαν... μολότοφ που ανατινάζουν άρθρα και υπάρχουσες δομές».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x