Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία καταστηματαρχών στην πλατεία Βικτωρίας: «Πωλείται η Επιχείρηση»

Απεγνωσμένοι οι μαγαζάτορες από την πτώση του τζίρου, εξαιτίας του προσφυγικού, διαδηλώνουν στους δρόμους, όταν την ίδια ώρα ο δήμος καθαρίζει την περιοχή στην άδεια πλέον από μετανάστες πλατεία.

Συνεχίζεται και σήμερα, από το πρωί ο καθαρισμός της πλατείας Βικτωρίας από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, χθες ο δήμος επισκεύασε τις ζημιές που είχαν γίνει σε κιγκλιδώματα και πλάκες.

Ενδεικτικό της εικόνας είναι πως οι πρόσφυγες-μετανάστες δεν υπάρχουν στην πλατεία, ενώ όσοι έρχονται, την βλέπουν άδεια και φεύγουν.

Υπάρχει βέβαια και παρκαρισμένο επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους μετανάστες θελήσουν να μεταβιβαστούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Οι καταστηματάρχες της πλατείας Βικτωρίας από την δική τους μεριά χαιρετίζουν αυτήν την συνολική προσπάθεια για την μεταφορά των ταλαιπωρημένων ανθρώπων στα κέντρα φιλοξενίας και ευελπιστούν πως και η κίνηση στα μαγαζιά τους θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η πτώση του τζίρου τους έφτασε τους τελευταίους μήνες και το 80%.





«Η πτώση στον τζίρο των καταστημάτων έχει αγγίξει το 80% και βρισκόμαστε σε απελπιστική θέση απέναντι στις υποχρεώσεις», τόνισε ένας καταστηματάρχης που διατηρεί κατάστημα εστίασης στην πλατεία αλλά θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Οι καταστηματάρχες της πλατείας Βικτωρίας αποφάσισαν, έπειτα από συσκέψεις, να προχωρήσουν σε μια συμβολική διαμαρτυρία, τοποθετώντας στο κάθε κατάστημα ένα πανό σε εμφανές σημείο στο οποίο αναγράφουν «Πωλείται η Επιχείρηση», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν την δική τους θέση απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού.

«Η κίνηση αυτή έγινε για τον λόγο ότι οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση καθώς οι τζίρου μας έχουν μηδενίσει. Έτσι λοιπόν μετά από συναντήσεις που είχαμε, σκεφτήκαμε να αναρτήσουμε το πανό ως μια συμβολική διαμαρτυρία για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας» είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο καταστηματάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πλατεία Βικτωρίας και στα γύρω στενά υπάρχει αρκετή αστυνόμευση, οι οποίοι επιβλέπουν την κατάσταση και ενημερώνουν πρόσφυγες και μετανάστες για τα κέντρα φιλοξενίας που είναι διαθέσιμα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x