Επικαιρότητα

Δημήτρης Καμμένος: Διπλό «χτύπημα» στο υπ. Παιδείας για άσυλο και σημαιοφόρους

Καταψήφισε τη διάταξη για το ακαδημαϊκό άσυλο και κατέκρινε την απόφαση να επιλέγονται οι σημαιοφόροι του Δημοτικού με κλήρωση και όχι με τις μαθητικές επιδόσεις

Διπλή «βολή» προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκτόξευσε ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταψηφίζοντας τη διάταξη για το ακαδημαϊκό άσυλο και επικρίνοντας την απόφαση να επιλέγονται οι σημαιοφόροι του Δημοτικού με κλήρωση και όχι με τις μαθητικές επιδόσεις.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων άσκησε οξύτατη κριτική για την απόφαση του κ. Κώστα Γαβρόγλου που προβλέπει πως οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις των Δημοτικών σχολείων δεν θα είναι οι άριστοι μαθητές, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα επιλέγονται με κλήρωση.

Με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε αρχικά: «Σημαιοφόροι με κλήρωση = Aφανισμός των Aρίστων!». Ακολούθησε νέο κείμενο που αναφέρει: «Τι συμβολίζει η Σημαία μας ; Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες.

Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους και σε αυτή οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα. Είναι προφανώς το σύμβολο της Αριστείας. Ποιός θα πρέπει να φέρει την Σημαία; O Άριστος ή ο κληρωτός;».

inner


Τέλος, ακολούθησε νέα ανάρτηση με φωτογραφίες Ελλήνων Ολυμπιονικών, τυλιγμένοι με την ελληνική σημαία και το εξής σχόλιο «Εδώ ορισμένοι Έλληνες τους οποίους ευνόησε η τυχη στην κλήρωση, και σήκωσαν την Εληνική Σημαία».

inner

Νωρίτερα, είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τις αλλαγές στο ακαδημαϊκό άσυλο καταψηφίζοντας στην Ολομέλεια το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο ίδιος άλλωστε, είχε επανειλημμένως εκφράσει τον προβληματισμό του για το ακαδημαϊκό άσυλο με αρθρογραφία και ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή και η ενέργειά του να καταψηφίσει την διάταξη δεν αιφνιδίασε την ηγεσία του υπουργείου και του κόμματός του. Είναι χαρακτηριστική η ερώτηση που κατέθεσε στις 21/6/2017 προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την «ανεξέλεγκτη δράση κουκουλοφόρων αναρχικών» και τις επιθέσεις με μολότωφ και σιδηρολοστούς σε δεκάδες ιδρύματα (Παιδαγωγική, Φιλοσοφική, Θεολογική, Πολυτεχνείο, Γεωπονική κ.α.).

Πάντως, ο κ. Καμμένος μιλώντας στο protothema.gr ξεκαθαρίζει πως συμφωνεί με την πρώτη παράγραφο του επίμαχου άρθρου που αφορά τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών επισημαίνει ωστόσο πως «σχετικά με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν οι φοιτητές και η Σύγκλητος για το πανεπιστημιακό άσυλο και πότε θα μπορεί να επέμβει η αστυνομία. Η διαδικασία επέμβασης τείνει κατά αυτόν τον τρόπο να γίνει περίπλοκη και επικίνδυνη. Ποιο Πρυτανικό Συμβούλιο θα έχει το θάρρος να σηκώνει το τηλέφωνο θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή του για να ζητήσει επέμβαση της αστυνομίας όταν απέναντι του θα έχει αντεξουσιαστές και αναρχικούς που θα τους κατηγορούν για φασισμό ειδικά όταν το τελευταίο διάστημα οι τακτικές και τα όπλα των αναρχικών έχουν εξελιχθεί και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι; Είδαμε όλοι τι συνέβη στην πορεία για το Μεσοπρόθεσμο αλλά και στις φοιτητικές εκλογές. Τσεκούρια, μαχαίρια, ρόπαλα, πέτρες και στιλέτα κουβαλούσαν μαζί, υπάρχει αδιάσειστο φωτογραφικό υλικό έχω καταθέσει και επίκαιρη σχετική με αυτό το ζήτημα. Ποια θα είναι αυτή διαχωριστική γραμμή, το όριο που θα καθιστά αναγκαία την είσοδο της αστυνομίας σε ένα Πανεπιστήμιο; Τι σημαίνει επέμβαση σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής αυτεπαγγέλτως; Δηλαδή αν κάποιος εισέλθει στο χώρο του Πανεπιστημίου κρατώντας μαχαίρι θα πρέπει η Σύγκλητος να περιμένει να μαχαιρώσουν κάποιον για να ζητήσει επέμβαση; Τι θα γίνει αν λάβει χώρα ξυλοδαρμός φοιτητή ή πανεπιστημιακού; Θα πρέπει να συγκληθεί το πρυτανικό συμβούλιο για να καλέσει την αστυνομία, η οποία θα φθάσει μάλλον αφού λήξει το περιστατικό; Είναι περίπλοκη η κατάσταση και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς που δεν νομίζω πως θα έχουν την πολυτέλεια στο Πρυτανικό Συμβούλιο να λάβουν όταν μιλάμε για αποφάσεις που αφορούν τη ζωή φοιτητών και πολιτών σε μια έκτακτη ανάγκη». Στο πλαίσιο δε, των συνταγματικών παρατηρήσεων που εκφράζει και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής για το επίμαχο άρθρο , ο κ. Καμμένος εξηγεί πως «Το Κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες και γι αυτό είναι αδιανόητο να πετάμε το μπαλάκι στο πανεπιστήμιο για τη διαχείριση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x