Επικαιρότητα

Δημοπρασία αδειών: Καταιγισμός πυρών από την αντιπολίτευση

Κουμουτσάκος, Καραγκούνης, Γιαννακοπούλου και Συντυχάκης κατηγορούν την κυβέρνηση για τον διαγωνισμό - Δριμεία κριτική για αντισυνταγματικότητα, χειραγώγηση κοινής γνώμης και επικοινωνιακό θέατρο.

Ενώ οι εκπρόσωποι των υποψηφίων νέων καναλαρχών προσέρχονταν στο κτήριο της ΓΓΕΕ όπου θα διεξαχθεί η δημοπρασία των 4 αδειών, διακεκριμένα στελέχη της αντιπολίτευσης εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης. Φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή της πρωινής ζώνης, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι “η όλη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης”.

Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε ευθέως λόγο για αμφιλεγόμενες ως προς τον δημοκρατικό τους χαρακτήρα πρακτικές των δημοκρατικών θεσμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης. Η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξουμε τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς υπήρχαν προβλήματα, αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη”.

Σε παρόμοιους τόνους, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νεάς Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, χαρακτήρισε σαν “διαβλητή” τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών. Αναρωτήθηκε, δε, “για ποια αξιοπιστία μιλάμε; Γιατί δεν περίμεναν τις αποφάσεις του ΣΤΕ;”

Η κα Νάντια Γιαννακοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για μια “αντισυνταγματική διαδικασία-παρωδία”, ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ απέρριψε την διαδικασία συλλήβδην ως ένα θέατρο, όπου ο λαός υποχρεώνεται να διαλέξει ανάμεσα σε παλιούς και νέους καναλάρχες ενώ κατ' ουσίαν πρόκειται απλώς για μια “αναδιανομή πίτας σε παλιά και νέα τζάκια μεταξύ καπιταλιστών”.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x