Επικαιρότητα

Διπλή μαστεκτομή έκανε η Αντζελίνα Τζολί

Σόκαρε το Χόλιγουντ και όχι μόνο η Αντζελίνα Τζολί. Αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση στο στήθος, επειδή έχει κληρονομικότητα στον καρκίνο. Εξαιτίας του, μάλιστα, είχε πεθάνει πρόωρα η μητέρα της.

Γενναία σαν τις ατρόμητες ηρωίδες που ενσαρκώνει στις ταινίες της αποδεικνύεται και στη ζωή η Αντζελίνα Τζολί. Η σούπερ σταρ του Χόλιγουντ αποκάλυψε, δημόσια, ότι πήρε την απόφαση και έκανε διπλή μαστεκτομή για να αποφύγει τον κληρονομικό καρκίνο.

Όπως έγραψε η ίδια η Αντζελίνα Τζολί στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι είχε πιθανότητες 87% να νοσήσει από καρκίνο.

Αιτία, το αποκαλούμενο «κακό» γονίδιο BRCA1, το οποίο υπάρχει στο DNA της και προδιαθέτει για την εμφάνιση της ασθένειας.

Το γεγονός αυτό ώθησε την διάσημη ηθοποιό, στην απόφαση να μπει στο χειρουργείο και να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή.

Ο λόγος για τον οποίο η αισθησιακή καλλιτέχνιδα αποκάλυψε δημόσια τη μαρτυρία της, ήταν –όπως λέει η ίδια στους NYT, για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το ζήτημα.

«Για κάθε γυναίκα που το διαβάζει αυτό, θέλω να γνωρίζει ότι έχει επιλογές. Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να εξεταστούν και να αναζητήσουν πληροφορίες για τις επιλογές που έχουν» καταλήγει στο κείμενό της η Τζολί.

Η μητέρα της, Μαρσελίν Μπερτράν, πέθανε από καρκίνο στα 56 της χρόνια, καθώς είχε το επίμαχο γονίδιο BRCA1, που μεταβιβάστηκε στην Αντζελίνα.

Ό,τι και να γίνει, για το μεγαλύτερο μέρος του ανδρικού πληθυσμού παραμένει σύμβολο του σεξ



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x