Χάντμπολ

Δοκιμασία για την Ελλάδα στην Κύπρο

Στη Λευκωσία βρίσκεται από το απόγευμα η Εθνική ομάδα χάντμπολ των Ανδρών προκειμένου να αντιμετωπίσει αύριο στις 19:00 την Κύπρο στην 2η αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO 2018.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μία αλλαγή στην σύνθεση του σε σχέση με τον νικηφόρο (27-25) αγώνα της Πέμπτης στην Πάτρα, αφού τη θέση του Κωστακίδη πήρε ο Ζλατάνος, κάτι που σημαίνει ότι στην 16αδα θα υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες!

Αυτό έχει μία λογική από την στιγμή που στον αγώνα του «Δ. Τόφαλος» τόσο ο Γουργούμης, όσο και ο Τσακνής που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά αποκρούσεων.

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι, αφού την τελευταία φορά (Ιανουάριος του 2012) που η Εθνική έπαιξε στην Κύπρο πήρε την νίκη (30-27) με πολύ κόπο, έχοντας μάλιστα στην σύνθεση της όλα τα μεγάλα της αστέρια. Εκείνο το ματς ήταν στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 και ήταν το 2ο του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Κρανάκη στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών.

Επίσης η Κύπρος έδειξε πολύ καλά χαρακτηριστικά και μαχητικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο στην Πάτρα και έφτασε κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι το ματς θεωρείται πολύ επικίνδυνο και θα χρειαστεί συγκέντρωση και στα 60 λεπτά, ώστε η Εθνική να μείνει σε τροχιά πρόκρισης, παίζοντας την πρωτιά του ομίλου κόντρα στο Βέλγιο τον Ιούνιο.

ΟΙ 16 εκλεκτοί του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κρανάκη είναι οι: Ζλατάνος, Τσακνής, Μαραγκός, Παπαδόπουλος, Χάλαρης, Μπασμαλής, Παπαδιονυσίου, Παλάσκας, Τσάτσος, Γουργούμης, Αραπακόπουλος, Μαστορογιάννης, Ευαγγελίδης, Μάλλιος, Τσίλης, Μυλωνάς.

Βαθμολογία 1ου ομίλου
1. Ελλάδα 2
2. Βέλγιο 0
3. Κύπρος 0
*Το Βέλγιο δεν έχει αγωνιστεί ακόμα.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x