Κώστας Νικολακόπουλος

Δύσκολο είναι, θέλει τύχη ο Ολυμπιακός, αλλά έχει ξαναγίνει

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μέσα από το sport-fm.gr προσεγγίζει από τη δική του πλευρά την αποψινή ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

• Για να μην την πολυψάχνουμε, σε τέτοια ματς σαν το αποψινό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, για να περάσεις πρέπει να σου πάνε εσένα όλα καλά και του αντίπαλου όλα ανάποδα. Δεν είναι εύκολο. Δύσκολο είναι. Αλλά αξίζει να το κυνηγήσεις…

• Όταν το κυνήγησε η Ξάνθη, θα είναι ντροπή εσύ σαν Ολυμπιακός να μην εξαντλήσεις τις πιθανότητες σου. Η Ξάνθη δεν είχε χάσει 1-2 μέσα στο γήπεδο της από τον ΠΑΟΚ στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου; Και πήγε στη ρεβάνς της Τούμπας και κέρδισε 1-0. Και το μόνο που της έλειπε ήταν λίγη τύχη για να έκανε και το 2-0. Οκέϊ, άλλες οι συνθήκες στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη, άλλες σε ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Όμως, αυτό δεν αλλάζει την ουσία: να πάει ο Ολυμπιακός να το χτυπήσει το ματς ως το τελευταίο λεπτό.

• Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός, που ο Ολυμπιακός πήγε και κέρδισε 3-0 μέσα στην Τουρκία, στην Άγκυρα και προκρίθηκε, έχοντας φέρει 1-1 στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη…Γενικά ο Ολυμπιακός φέτος στην Ευρώπη τουλάχιστον έκανε διπλά κι έδειξε μία ικανότητα να κερδίζει εκτός έδρας. Διπλά μέσα στην Πορτογαλία και μέσα στην Ελβετία και μέσα στην Τουρκία.

• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για να ανατρέψεις στον επαναληπτικό εις βάρος σου εντός έδρας ήττα 1-2 στο πρώτο ματς. Αλλά αν έχεις πίστη και παίξεις καλά, έχεις λίγη τύχη και δεν σε πειράξει κι η διαιτησία, το πράγμα μπορεί να αλλάξει μέσα στο ματς.

• Δύσκολο είναι, αλλά γίνεται. Ποιος ξεχνάει τους ημιτελικούς του Κυπέλλου ανάμεσα στους δύο αιώνιους το 1995; Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 στο πρώτο ματς τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Και πάει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς και κερδίζει 3-2 μέσα στο Καραϊσκάκη και περνάει! Τότε που έχασε ο Αλεξανδρής στο τελευταίο λεπτό το πέναλτι. Έχει ξαναγίνει δηλαδή τέτοιο σκηνικό, έστω 22 χρόνια πίσω. Και δη έχει ξαναγίνει ενώ τότε ήταν ο Ολυμπιακός στη θέση που είναι τώρα η ΑΕΚ…

• Και για να μην πάμε τόσο πίσω: επί Χιμένεθ πάλι, το 2011, δεν ήταν το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2 στο πρώτο ματς του Κυπέλλου; Και η ρεβάνς γίνεται ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-3, ο Παναθηναϊκός περνούσε και στο 97’ έφαγε ένα κοροϊδίστικο γκολ ο Καρνέζης και διαμορφώθηκε το 2-3 και πέρασε η ΑΕΚ.

• Γίνεται λοιπόν. Αλλά θες και τύχη. Αυτή την τύχη που π.χ. είχε στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ στο δοκάρι του Ρέτσου στο 0-0 η, στο δοκάρι του Μάριν στο 1-1, να την έχει απόψε ο Ολυμπιακός. Γιατί αν στο πρώτο ματς γίνονταν το 1-0 με τον Ρέτσο στο 1’ η, έστω το 2-1 στο 21’ με τον Μάριν, λογικά θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x