Βάιος Τσούτσικας

Έβαλε πλάτη ο Μπουρούσης

Να, που υπάρχει κι άλλος τρόπος. Να, που ο Παναθηναικός μπορεί να επιβιώσει σε δυνατές μπασκετικές μάχες χωρίς να στηρίζεται μόνο στο μακρινό του σουτ. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Κόντρα στην Μπάμπεργκ η ομάδα του Πασκουάλ πάτησε την πρώτη γκαζιά με τα μακρινά σουτ Φελντέιν αλλά για να κόψει πρώτη το νήμα έπρεπε να στηριχτεί στην πλάτη του Μπουρούση.

Για δεύτερο σερί ματς ο ψηλός της ομάδας του Πασκουάλ παίζει καθοριστικό ρόλο την ώρα που το πράγμα πήγαινε να στραβώσει. Στην Πόλη φρέναρε τον Σιλμπ και τη Γαλατά, στο ΟΑΚΑ φρέναρε την Μπάμπεργκ και συντήρησε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Είναι τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη η ομάδα του Πασκουάλ τέτοια που της επιτρέπουν να παίζει με δύο πολύ διαφορετικά μεταξύ τους στυλ. Μπορεί να παίζει με το γκάζι κολλημένο στο πάτωμα, να παρασέρνει τον αντίπαλο και να σύρεται ουσιαστικά στον ρυθμό του Τζέιμς, μπορεί να παίζει και πιο αργά και με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν είναι μέσα στο παρκέ ένας καλός παίκτης στο ποστ απ παιχνίδι. Και δεν είναι μόνο ο Μπουρούσης. Αυτή τη δουλειά μπορούν να την κάνουν ο Τζεντίλε με τον Χαραλαμπόπουλο. Και κάποια στιγμή θα το κάνουν. Μέχρι τότε η μόνη στέρεη και ανθεκτική πλάτη είναι αυτή του Μπουρούση.

Επίσης το γεγονός ότι η ασφαλής επιλογή του Μπουρούση στην επίθεση δίνει ουσιαστικό ρόλο στον ξεκούρδιστο Καλάθη. Όσο ο Νικ αναζητεί τρόπους να τονώσει την αυτοπεποίθησή του μέσα από τα ματς χρειάζεται να υπάρχει αγωνιστικό πλάνο που τον ευνοεί. Όπως και να το κάνουμε από τα χέρια του η μπάλα φτάνει με μεγαλύτερη ασφάλεια σε όποιον ποστάρει χαμηλά. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει μαζί με τον Γκιστ και η επιλογή του πικ εν ρολ, ως τότε, όμως, και με εξαίρεση μικρή τον Γκάμπριελ το αγαπημένο αυτό παιχνίδι του Καλάθη δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Συνέβη με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός να ανέβει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και να νιώσει πολύ πιο ασφαλής στην κούρσα της πρόκρισης. Σημαντικό αδιαμφισβήτητα κέρδος, κατάκτηση που δίνει αξία στην νίκη της προηγούμενης εβδομάδας και μετατρέπει σε εξαιρετική ευκαιρία το εντός έδρας αντάμωμα με την Ούνιξ σε δύο εβδομάδες. Ευκαιρία να φτιάξει ακόμα περισσότερο το μέλλον του και να πάει σχεδόν εξασφαλισμένος στα δύσκολα ματς του φινάλε.

Και το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά κόντρα σε μια εξαιρετικά δουλεμένη και δεμένη ομάδα αλλά και το ότι κατάφερε να δώσει σημαντικές απαντήσεις τις στιγμές που ο αντίπαλος έμοιαζε να ελέγχει την κατάσταση προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ας μην το ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα υπό κατασκευή, ομάδα που περιμένει στο πρόσωπo του Γκιστ έναν πολύτιμο παίκτη. Ίσως τον πολυτιμότερο που έχει στο ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x