Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Εβαλε στον εαυτό του δύσκολα

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό, που καλείται να θυμηθεί τον καλό του εαυτό των μεγάλων εντός έδρας ευρωπαϊκών ματς.

Για δεύτερο συνεχόμενο, σημαντικό παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα, λαμβάνοντας υπ' όψη κι αυτό με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια για να διοχετεύσει στο γήπεδο. Κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό. Πιθανώς, ακόμη περισσότερο κι από το τελικό 2-0, με το οποίο επιστρέφει στην πλάτη από το Κίεβο. Το σκορ αυτό, δεν είναι απαγορευτικό για πρόκριση απέναντι στην Ντνίπρο, γιατί ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, φάνηκαν κενά στην άμυνά της, τα οποία ένας κανονικός Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευτεί στο Νέο Φάληρο.

Φυσικά, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αυστριακός Σεργκενχόφερ μετρούσε το κανονικό γκολ του Μήτρογλου και δεν «ανακάλυπτε» -πιθανώς με τη συμβολή του βοηθού του πίσω από την εστία- ένα φάουλ που δεν υπήρχε. Ωστόσο, αυτό που περισσότερο πληρώνει ο Ολυμπιακός, είναι το πεντάλεπτο μπλακ άουτ της άμυνας, με τα δύο πολύ φτηνά γκολ γι' αυτό το επίπεδο.

Το ένα, από το σουτ του Κανκάβα, που η μπάλα σπινάρει στα πόδια του Σαντάνα και βασανιστικά καταλήγει στη γωνία του μάταια εκτιναχθέντος Ρομπέρτο στο 50' και το άλλο, τέσσερα λεπτά αργότερα, από ένα φάουλ του Ροτάν, που η μπάλα παίζει... μπιλιάρδο στα πόδια των «ερυθρολεύκων» και από τον Σιόβα καταλήγει στα δίχτυα. Από την άλλη πλευρά, όμως, όποιος χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του σε ευρωπαϊκά ματς, αναγκάζεται μετά να τρέξει για να καλύψει το χαμένο έδαφος...

Η αίσθηση μου είναι πως ο Περέιρα δεν έκανε καλή διαχείριση στο ματς. Αν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, όπου η Ντνίπρο δείχνει σαφώς επηρεασμένη από τη δίμηνη απραξία και δεν πιέζει ψηλά, είχε καταφέρει ο Ολυμπιακός να προηγηθεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν την ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τα πάντα παραμένουν ανοικτά. Το μίνιμουμ που απαιτείται στη ρεβάνς είναι να εμφανιστεί ξανά ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, σε ένα ακόμη εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς αυτή τη διετία. Ο Ολυμπιακός που νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί την Ντνίπρο. Εβαλε στον εαυτό του δύσκολα και τώρα ο ίδιος πρέπει να βρει τη λύση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x