Βόλεϊ

Έδειξε τα «δόντια» του ο Ολυμπιακός στο Βραχάτι

Δείχνοντας την ισχύ του από την αρχή ως το τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι στην πρεμιέρα της Volley League και απέδειξε πως θα αποτελέσει ξανά φαβορί για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 3-0 σετ στο Βραχάτι τον Παμβοχαϊκό για την πρεμιέρα της Volley League και έδειξε από την αρχή την ισχύ του για να διεκδικήσει τον τίτλο και να επιστρέψει, ύστερα από τέσσερα χρόνια στην κορυφή, κόντρα σε μία ομάδα που αναμένεται να διεκδικήσει την εξάδα.

Με μόλις 48 χαμένους πόντους και 12 λάθη, ο Ολυμπιακός πίεσε από την αρχή έως το τέλος τον Παμβοχαϊκό. Όλα ξεκινούσαν από το σερβίς με τον Οϊβάνεν. Ο Φινλανδός πήρε 5 άσσους, ενώ ο Ντρίντζκα μοίρασε υποδειγματικά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε 53% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ενώ οι Κορίνθιοι δέχτηκαν μεγάλη πίεση στην υποδοχή.


Διακύμανση:
1ο σετ: 4-8, 11-16, 16-21, 18-25
2ο σετ: 1-8, 10-16, 12-21, 14-25
3ο σετ: 5-8, 12-16, 16-21, 16-25

*Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 29 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 35 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.


Τα σετ: 18-25, 14-25, 16-25)σε 73'

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Γκλάντστοουν 5 (2/8 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κωτσάκης 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ, 14% υπ. - 0% άριστες), Βουλκίδης 2 (1/6 επ., 1 άσσος), Παλέντζας 18 (16/37 επ., 2 μπλοκ), Δαλακούρας 8 (7/24 επ., 1 μπλοκ, 39% υπ. - 29% άριστες), Περίνι / Γκαράς (λ, 31% υπ. - 31% άριστες), Γεωργίου, Σαρικεΐσογλου (60% υπ. - 40% άριστες), Γουέισκιρχερ 2 (2/9 επ., 56% υπ. - 22% άριστες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπενίτεθ): Οϊβάνεν 14 (8/16 επ., 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Πετρέας 9 (7/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπέμε 5 (2/6 επ., 3 μπλοκ), Ντρίντζγκα 4 (1/2 επ., 3 άσσοι), Αλεξίεφ 9 (7/11 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. - 22% άριστες), Ραούβερντινκ 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ, 53% υπ. - 35% άριστες) / Στεφάνου (λ, 50% υπ. - 42% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι 1 (1/3 επ.), Στιβαχτής


Ο Νίκος Παλέντζας είπε πως: «Πατήσαμε στο γεγονός ότι παίζαμε με τον Ολυμπιακό την πρώτη αγωνιστική. Αν μπορούσαμε να τον νικήσουμε, μόνο την πρώτη αγωνιστική θα το κάναμε, αλλά είναι πολύ φορμαρισμένος. Κοιτάμε τα θετικά, δείξαμε καλά στοιχεία που με κάνουν αισιόδοξο.

Όλοι είμαστε ταπεινοί και "πεινασμένοι" και χαίρομαι που έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Υπάρχουν έμπειρα παιδιά, ένας καλός προπονητής και σταφ. Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος».

Ο Γιώργος Πετρέας δήλωσε πως: «Ξέραμε ότι όποιος έρχεται στο Βραχάτι έχει δύσκολο έργο, αλλά θέλαμε να ξεκινήσουμε ιδανικά το πρωτάθλημα και να δείξουμε τι κάνουμε στην προπόνηση. Είναι νωρίς ακόμα και οι ομάδες δεν είναι 100% έτοιμες. Ο Ολυμπιακός σιγά σιγά θα φτάσει στο επίπεδο που μπορεί γιατί έχει παίκτες μεγάλης αξίας. Η ομάδα "χτίστηκε" για να πρωταγωνιστήσει. Μετά από πέντε χρόνια στη Γαλλία, γύρισα στην Ελλάδα για να διεκδικήσω τίτλους.

Είναι ό,τι καλύτερο να κάνεις πρωταθλητισμό σε μια τέτοια ομάδα. Μόνος στόχος είναι να φτάσουμε στο ψηλότερο σκαλί. ‘Χτίσαμε’ μια ομάδα που όλοι λένε ότι είναι η καλύτερη της επταετίας, αλλά σημασία έχει πως τελειώνεις το πρωτάθλημα. Το Απρίλιο πρέπει να είμαστε δυνατοί και να πάρουμε το πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλουμε».

Ο Φερνάντο Μπενίτεθ Moυνιόθ δήλωσε πως: «Για πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και εκτός έδρας, μπορούμε να πούμε ότι ξεκινήσαμε καλά στη διοργάνωση. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, το οποίο ελέγξαμε απόλυτα τακτικά. Πρεσάραμε πολύ και από το σερβίς και αυτό ήταν το ‘κλειδί’ για την επικράτησή μας. Είμαι ικανοποιημένος από την καλή εμφάνιση και το πρώτο θετικό βήμα που κάναμε.

Οφείλουμε, ωστόσο, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο. Προσωπικά, ποτέ δεν θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, γιατί πάντα θα βρίσκω κάποιο στοιχείο που χρειάζεται βελτίωση και μεγαλύτερη προσπάθεια.

Ωστόσο, ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε απόλυτα επιθυμητό επίπεδο μέσα από τα επόμενα παιχνίδια και θα είμαστε έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις».

Ο Κώστας Δεληκώστας τόνισε πως: «Είχα πει πως ο Ολυμπιακός είναι πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας και επιβεβαιώθηκα. Για την ακρίβεια, είναι τρεις κλάσεις πάνω. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας. Θα έλεγα είναι επιπέδου της ομάδας που είχε στη σύνθεσή της τον Μίλκοβιτς.

Ούτε τη δεύτερη εξάδα του Ολυμπιακού δεν θα κερδίζαμε, που είναι η μισή Εθνική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, κοιτάμε μπροστά. Κρατάμε τα καλά στοιχεία του αγώνα και πάμε να προετοιμαστούμε για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Πειραιώς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x