Γιώργος Χελάκης

Είμαστε όλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ...

Μαύρη μέρα. Ξαφνικά η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κλείνει την ΕΡΤ και αφήνει στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους. Κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αντιδράσει για την απαξίωση την εξαφάνιση δημόσιας περιουσίας.

Όσοι εργαζόμαστε στα ιδιωτικά ΜΜΕ, ξέρουμε πολύ καλά ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι περιουσία που ανήκει στον ελληνικό λαό, στους εργαζόμενους που την πληρώνουν και την στηρίζουν τόσα χρόνια. Που την ελέγχουν και την κριτικάρουν για τις ελλείψεις και την μονομέρεια της ως αποτέλεσμα των κατά καιρούς απροκάλυπτων κυβερνητικών αποφάσεων.

Η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την πληρώνουμε οι έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι από την τσέπη μας. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην την αγγίξει, να μην την κατακρεουργήσει η κυβέρνηση. Δυστυχώς οι κυβερνητικοί υπάλληλοι της τρόικα μετά το φιάσκο με το ξεπούλημα ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ επιχειρούν να κάνουν επίδειξη δύναμης και «αποτελεσματικότητας» στέλνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι λυπηρό ο δημοσιογράφος (!) κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου να κατηγορεί ευθέως τους εργαζόμενους για αδιαφάνεια και διαφορά. Ξεχνάει κατά τρόπο προκλητικό ότι αυτός είναι πολιτικός προϊστάμενος, αυτός και οι προκάτοχοι του διόριζαν τις εκάστοτε διοικήσεις της ΕΡΤ.

Ας το καταλάβουμε. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ αύριο θα γίνει κάπου αλλού. Οπου Φτάνει το μακρύ χέρι της εξουσίας. Μαθαίνουμε ότι τα δύο μικρότερα κόμματα της συγκυβέρνησης διαφωνούν με την απόφαση. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Και σε άλλες αποφάσεις "διαφώνησαν" αλλά τις κατάπιαν. Αν το κάνουν και τώρα θα γίνουν καταγέλαστοι. Υπερασπιζόμενοι σήμερα τους 2.700 εργαζόμενους της ΕΡΤ υπερασπίζουμε το δικαίωμα μας στην πλουραλιστική ενημέρωση, στη διάδοση του πολιτισμού, στην επικοινωνία του ελληνισμού όπου γης.

Όσοι εργαζόμαστε στα Ιδιωτικά ΜΜΕ είναι ανάγκη να δείξουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να απαλλοτριώσουν δημόσια περιουσία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x