Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι εύκολο να γράψεις κάτι αρνητικό για τον Παναθηναϊκό

Η διαφορετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, η νίκη που δεν ήρθε και η διάρκεια που είναι πλέον το βασικό ζητούμενο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Την ευκαιρία στον κόσμο του να ξαναμιλήσει για ποδόσφαιρο και να αφήσει για λίγο τα γύρω γύρω στην άκρη, έδωσε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Μπορεί η ομάδα του Ουζουνίδη να μην κέρδισε, αλλά αυτή τη φορά πάλεψε ως σύνολο και αν ήταν πιο προσεχτική ή λίγο πιο τυχερή, θα έπαιρνε το πρώτο τρίποντο σε εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος.

Το μόνο εύκολο στη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού είναι να τα δεις όλα μαύρα, αλλά είναι φρόνιμο και δίκαιο να μην τσουβαλιάζουμε καταστάσεις. Είναι γεγονός ότι η παρουσία της ομάδας είναι τραγική –ειδικά εκτός έδρας-, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τονίσουμε ότι το τριφύλλι στην Ξάνθη έκανε βήματα προς τα εμπρός…

Ξεκίνησε με έξι ελληνόπουλα στην ενδεκάδα, είδε τον Τζανδάρη να αγωνίζεται σαν να βρίσκεται καιρό στα βασικά πλάνα της ομάδας. Είδε τον Πίσπα να αφήνει υποσχέσεις και να δείχνει ότι είναι ένας κανονικός φορ περιοχής που απλά χρειάζεται εμπειρίες. Επίσης οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να σταθούν συνολικά στην «γεμάτη» εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, την καλή δημιουργία της ομάδας , το κάθετο ποδόσφαιρο έπειτα από καιρό, αλλά και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Τι δεν είχε ο Παναθηναϊκός; Την αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων και την διάρκεια στο παιχνίδι του. Δύο στοιχεία που μπορεί να βελτιωθούν, το ένα με την έλευση ενός έτοιμου φορ ενδεκάδας και το άλλο με την ομοιογένεια που θα βγάλουν αυτά τα παιδιά όταν παίξουν κάποιες φορές μαζί.

Επίσης η πλειοψηφία των φάσεων που έβγαλαν οι πράσινοι στην Ξάνθη, ήρθε μέσα από την σωστή δημιουργία και το ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Με λίγα λόγια κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα είναι στο σωστό δρόμο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είναι στη μέση της βαθμολογίας και έχει να νικήσει δύο μήνες. Είναι όμως άλλο πράγμα η κακή γενικά εικόνα ως τώρα και άλλο να εξισώσεις την εμφάνιση στην Ξάνθη με προηγούμενες, όπου το τριφύλλι έμπαινε στο γήπεδο απλά για να βγάλει την υποχρέωση.

Το άμεσο μέλλον θα κρίνει πολλά για τον Παναθηναϊκό, αλλά για να μην χαθεί το μέτρο, στα πηγάδια η ομάδα του Ουζουνίδη δεν ήταν ούτε αδιάφορη, ούτε αδιόρθωτη και απέδειξε ότι αν επικρατήσει στο επόμενο διάστημα μια κατάσταση κανονικότητας διοικητικά, τότε μπορεί κάλλιστα να κυνηγήσει την 5η θέση. Καθαρά αγωνιστικά και παρακολουθώντας τους υπόλοιπους είναι εμπάθεια να μιλάει κανείς για ενδεχόμενο υποβιβασμού.

Αυτή την εποχή το μόνο εύκολο είναι να γράψεις κάτι αρνητικό για τον Παναθηναϊκό… Αλλά η αλήθεια είναι ότι με εμφανίσεις σαν αυτή στα Πηγάδια είναι θέμα χρόνου να έρθουν και οι νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x