Stoiximan Super League

Είναι καλή, να γίνει φανταστική

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη φετινή πορεία και την πετυχημένη παρουσία σε όλα τα επίπεδα. Κύπελλο και Champions League οι επόμενοι στόχοι για να μπει το κερασάκι στην τούρτα.

Περίπου ένα χρόνο πριν ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός Ευρώπης λόγω μη αδειοδότησης, με τεράστια οικονομικά προβλήματα, παίκτες στα πρόθυρα της προσφυγής και μαζικές αποχωρήσεις, με το μέλλον του να προδιαγράφεται ζοφερό. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει θεαματικά και ο χρόνος που πέρασε κρίνεται απόλυτα πετυχημένος σε αγωνιστικό κι όχι μόνο επίπεδο.

Η επιλογή της διοίκησης να εμπιστευτεί την ομάδα στον Γιάννη Αναστασίου και να προσθέσει σε νευραλγικά πόστα τον Νίκο Νταμπίζα και τον Δημήτρη Σαραβάκο αποδείχτηκε απόλυτα πετυχημένη. Το μοντέλο με νεαρούς παίκτες που εφαρμόστηκε κατ’ ανάγκη απέφερε αποτελέσματα, αφού φτάνοντας στο τελικό κομμάτι της σεζόν οι «πράσινοι» έχουν σχηματίσει έναν κορμό που στηρίζεται και σε αρκετούς νεαρούς Έλληνες, αλλά και ξένους παίκτες με προοπτική. Παράλληλα, οι επιλογές ξένων που έγιναν αποδείχτηκαν «λίρα εκατό», αφού με εξαίρεση τον Μπαϊράμι που δεν πρόσφερε τα προσδοκώμενα λόγω των τραυματισμών του, όλοι οι υπόλοιποι ήρθαν και πρόσφεραν πολλά με μικρό κόστος.

Το κράμα αυτό των εξελίξιμων παικτών με τους έμπειρους υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Αναστασίου έφερε τον Παναθηναϊκό μετά από κάποια αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα να σταθεροποιεί την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα συνδυάζοντας αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο. Ο πρώτος στόχος των play offs εξασφαλίστηκε άνετα και ταυτόχρονα ήρθε η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Η ήδη καλή χρονιά του «τριφυλλιού» μπορεί να γίνει… φανταστική αν εξασφαλιστεί η πρώτη θέση στα play offs και η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, αλλά νωρίτερα ο πρώτος τίτλος της ομάδας μετά από μία τετραετία, στον τελικό Κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η συμβολή της διοίκησης

Μεγάλο μερίδιο στην πετυχημένη παρουσία της ομάδας πιστώνεται και στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Έχοντας κληρονομήσει μία υπερχρεωμένη ομάδα, χρειάστηκε να κατεβάσει αισθητά το μπάτζετ. Οι επιλογές στελεχών που έγιναν στην ομάδα και την ΠΑΕ αποδείχτηκαν απόλυτα πετυχημένες, ενώ οι κινήσεις που έγιναν για το συμμάζεμα του συλλόγου έπιασαν τόπο και τρανή απόδειξη αποτελεί η αδειοδότηση που επιτρέπει στους «πράσινους» να παίξουν ξανά στην Ευρώπη. Ο δρόμος της εξυγίανσης είναι ακόμη μακρύς, αλλά ήδη έχει διανυθεί πολύ μεγάλη απόσταση. Παράλληλα, η διοίκηση κατάφερε να διατηρήσει τον κόσμο της ομάδας «ζεστό», κάτι στο οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο και η επιστροφή στη φυσική έδρα της Λεωφόρου, για την οποία υπάρχουν σχέδια επέκτασης και ανακαίνισης.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε μια μεγάλη φουρτούνα και βγήκε πιο δυνατός. Όμως οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν πως έχουν ακόμη αρκετά βήματα να κάνουν για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που τη συνήθισαν οι φίλοι της. Το βέβαια πάντως είναι πως βρίσκονται στο σωστό μονοπάτι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x