Επικαιρότητα

Εξαφάνιση-θρίλερ: Οι σκοτεινές διαδρομές των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Έλενας

Το περίεργο είναι ότι το άτομο που χρησιμοποίησε τις κάρτες και τους κωδικούς της δεν σήκωσε απευθείας τα χρήματα από ΑΤΜ, αλλά μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών τα μετέφερε σε άλλους λογαριασμούς

Την ίδια ώρα που η αγωνία της μητέρας και των φίλων της Έλενας που έχει εξαφανιστεί από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου έχει εκτοξευτεί στο ζενίθ, οι άντρες της ΕΛΑΣ προσπαθούν να ρίξουν φως σε ένα ανατριχιαστικό θρίλερ με πολλές απρόβλεπτες εξελίξεις.

Την υπόθεση της εξαφάνισης της 50χρονης Έλενας Ολντέρσντορφ, έχει αναλάβει πλέον η Ασφάλεια Αττικής, ενώ ο ιδιωτικός αστυνομικός που έχει προσλάβει η οικογένεια της ουκρανικής καταγωγής γυναίκας, διεξάγει τις δικές του έρευνες.

Μέχρι στιγμής, κλιμάκιο της αστυνομίας που βρέθηκε στο σπίτι της εύπορης γυναίκας στα Κάτω Πετράλωνα συνέλεξε γενετικό υλικό από το στρώμα του κρεβατιού της, ενώ το αυτοκίνητό της μεταφέρθηκε στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να περάσει από... κόσκινο από τους ειδικούς της ΕΛΑΣ.



Παράλληλα, ο γενετιστής που εργάζεται μαζί με τον ιδιωτικό αστυνομικό Σωκράτη Στρατή εντόπισε σε ένα από τα σιφώνια του διαμερίσματος της 50χρονης γυναίκας ίχνη αίματος. Κι αυτό το υλικό στάλθηκε στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ κι όλοι περιμένουν τώρα με αγωνία εάν μπορεί να αποτελεί ενα στοιχείο που θα βοηθήσει να εξακριβωθούν οι συνθήκες εξαφάνισης της 50χρονης γυναίκας αλλά και τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν μπορούν να κάνουν ακόμα καμία ασφαλής εκτίμηση με αποτέλεσμα να μελετούν όλα τα ενδεχόμενα. Είτε αυτά έχουν να κάνουν με την οικειοθελή εξαφάνιση της, είτε με αυτοκτονία ή με δολοφονία. Άλλωστε η γυναίκα που παντρεύτηκε το 2009 τον κατά πολύ μεγαλύτερο σύζυγο της ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2014, σύμφωνα με πληροφορίες είχε προσπαθήσει πέρσι να βάλει τέλος στη ζωή της. Τελικά σώθηκε μετά από παρέμβαση των γειτόνων της.

Οι μυστηριώδης διαδρομές των χρημάτων

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ στο στόχαστρο των αστυνομικών έχουν μπει οι κινήσεις των λογαριασμών της οι οποίες έγιναν μετά την εξαφάνιση της κι από άτομα του οικείου της περιβάλλοντος. Σύμφωνα με όσα έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές από τα μέσα περασμένου Ιουνίου και μετά από τους καταθετικούς λογαριασμούς της Έλενας έκαναν...φτερά περίπου 15.000 ευρώ, από άτομο που χρησιμοποίησε τις κάρτες αναλήψεων της. Το πιο περίεργο στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι το άτομο που χρησιμοποίησε της κάρτες της και τους κωδικούς πρόσβασης της δεν...σήκωσε απευθείας τα χρήματα από ΑΤΜ. Αντιθέτως μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών τα μετέφερε σε λογαριασμούς γνωστών του προσώπων οι οποίοι στη συνέχεια του τα επέστρεψαν.

Οι μυστηριώδης αυτές διαδρομές των χρημάτων έχουν προβληματίσει τους αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να δουν σε ποιο βαθμό εμπλέκεται στη υπόθεση το συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς με τον τρόπο που λειτουργούσε οι άνδρες της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι προσπαθούσε να σβήσει τα ίχνη του.



Σύμφωνα με πληροφορίες τώρα ένα από τα πρόσωπα που έστειλε χρήματα το άτομο που διαχειρίζονταν τους λογαριασμούς της 50χρονης γυναίκας ενώ εκείνη είχε εξαφανιστεί, δεν του τα επέστρεψε μέσω απευθείας τραπεζικής συναλλαγής. Εξέδωσε επιταγή την οποία την έδωσε σε κάποιον έμπορο ο οποίος στη συνέχεια αφού την εισέπραξε έδωσε τα χρήματα στο άτομο που ήταν ο πρώτος αποστολέας. Στον άνθρωπο δηλαδή που διαχειρίζονταν τις τραπεζικές κάρτες συναλλαγών και καταθέσεων της 50χρονης γυναίκας.

Τις επόμενες ημέρες οι άνδρες της ΕΛΑΣ αναμένεται μετά τις καταθέσεις που έχουν πάρει να καλέσουν τα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση προκειμένου να τους πάρουν δείγματα dna προκειμένου να δουν εάν ταυτοποιούνται με το ήδη γενετικό υλικό που έχουν συλλέξει.



Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x