Τένις

Έξαλλος ο Κύργιος, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Με μια οργισμένη ανακοίνωση κατά της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ο Νικ Κύργιος ανακοίνωσε πως δεν θα εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο Ρίο.

Ο Νικ Κύργιος δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 21χρονος τενίστας με τις ελληνικές ρίζες ανακοίνωσε την απόφασή του επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας για τη στάση της. Η ανακοίνωση:

«Με βαριά καρδιά έπρεπε να πάρω την απόφαση να μην αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Ήταν μια δύσκολη και μακροχρόνια η διαδικασία για να πάρω αυτή την απόφαση και είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση.

Το να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ένα όνειρο που είχα από όταν ήμουν παιδί. Ήταν στόχος μου γι' αυτή τη χρονιά να αγωνιστώ και σχεδίασα το πρόγραμμά μου έτσι ώστε να ήμουν μέσα στους Ολυμπιακούς. Δυστυχώς, παρά την πρόθεσή μου να κερδίσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου στο Ρίο, είναι ξεκάθαρο για μένα πως η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έχει άλλα σχέδια.

Η άδικη μεταχείριση της ΟΕΑ προς το πρόσωπό μου τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, όπως και η ξεκάθαρη θέση της για το αν θέλει να είμαι μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας, έκριναν την τελική μου απόφαση.

Έχω λάβει διαβεβαιώσεις από την Tennis Australia που μου προτείνουν να είμαι στην Ολυμπιακή ομάδα, όμως η ΟΑΕ φροντίζει για τη δημόσια και την ιδιωτική δυσφήμησή μου. Ούτε ένα μέλος της ΟΕΑ δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου, με την οικογένειά μου, με την ομάδα μου, ή με τους εκπροσώπους μου στην Tennis Australia, για να ζητήσει μια συνάντηση, όπου θα μπορέσουν να εκφράσουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Οι αδικαιολόγητες επιθέσεις της ΟΕΑ προς το πρόσωπό μου, αποδεικνύουν την αδυναμία του οργανισμού να κατανοήσει τις συνθήκες που περιβάλλουν τα πολύ ανταγωνιστικά αθλήματα. Επίσης, δεν θέλω η συμπεριφορά της ΟΕΑ προς εμένα, να δώσει μια αρνητική αντανάκλαση την αυστραλιανή ολυμπιακή αποστολή.

Είμαι ευγνώμων στην Tennis Australia, που στάθηκε δίπλα μου σε αυτή τη διαδικασία και με πρότεινε για την ομάδα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το κοινό και τα ΜΜΕ που εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Είμαι περήφανος Αυστραλός και πάντα λάτρευα να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Είμαι τυχερός που είμαι αρκετά νέος και ελπίζω πως θα έχω κι άλλη ευκαιρία για να συμμετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να φορέσω το χρυσό μετάλλιο. Ελπίζω πως σε τέσσερα χρόνια θα έχω κερδίσει μια θέση στην αυστραλιανή ολυμπιακή ομάδα.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές που εκπροσωπούν την Αυστραλία την καλύτερη τύχη αυτό τον Αύγουστο. Θα παρακολουθώ την πρόοδό τους και θα τους υποστηρίζω από μακριά
».

Λίγη ώρα αργότερα, «έκραξε» την επικεφαλής της αυστραλιανής ολυμπιακής ομάδας Κίτι Τσίλερ. «Έκλεψε από την Αυστραλία την αληθινή ευκαιρία για ένα ολυμπιακό μετάλλιο με έναν περήφανο Αυστραλό που έχει καταγωγή από εκεί που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Η Κίτι (γάτα), η γάτα κλέφτρα», ήταν ένα κείμενο που διάβασε Facebook που αναδημοσίευσε ο ίδιος στο Instagram.

Saw this on Facebook, ehh whatever....

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Nicholas Kyrgios (@k1ngkyrg1os) στις

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x