Κώστας Μιαούλης

Εξτρέμ ο 1ος στόχος, εξτρέμ δεν ήρθε, σου χτυπάει το ένα που έχεις

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ατυχία που χτύπησε την ΑΕΚ με τον Μπαρμπόσα, όμως υπενθυμίζει πως ο προγραμματισμός στο ποδόσφαιρο δεν είναι θέμα τύχης.

Το ποδόσφαιρο είναι όπως και η ζωή. Ακριβώς γιατί παίζεται με μία μπάλα (θηλυκού γένους) και όπως όλες οι γυναίκες σου κάνει...πλάκα. Έτσι διάλεξε λοιπόν την προτελευταία μέρα των μεταγραφών, να φέρει μια πολύ άσχημη είδηση για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» θα κληθεί να παίξει σε έναν «καυτό» μήνα, δίχως να έχει στη διάθεση της, έναν εκ των τριών πρώτων σκόρερ της στο Πρωτάθλημα, έναν εκ των τριών τεσσάρων πιο φορμαρισμένων εδώ και ένα τρίμηνο και τον πρώτο σκόρερ της στα εκτός ΟΑΚΑ παιχνίδια. Για την ακρίβεια, η «Ένωση» θα στερηθεί των υπηρεσιών του μοναδικού κλασσικού εξτρέμ που έχει και βέβαια καλύτερου στα τελειώματα με σουτ, μέσα κι έξω από την περιοχή.

Απ’ όσο θυμάμαι και δεν κάνω λάθος, η προτεραιότητα σε αυτό το παζάρι, ήταν η απόκτηση ενός εξτρέμ. Η ΑΕΚ δεν πήρε κάποιον ακραίο παίκτη, αν και το προσπάθησε στο πολύ τέλος. Αυτή την ώρα, δεν γνωρίζω αν υπάρχει η πρόθεση να κινηθεί για κάποιον από την ελεύθερη αγορά (την ώρα που γράφω δεν έχω υπόψη μου τέτοια πληροφορία). Η διοίκηση είχε την ευκαιρία να γεμίσει το ρόστερ, που αν κάποιος νομίζει πως είναι πλήρες, είναι γελασμένος και τώρα η ομάδα, μένει χωρίς τον εξτρέμ της.

Πως μπορεί να καλυφθεί το κενό; Κατά την άποψη μου, μπαίνει άμεσα ο Μπακάκης και μετακινείται μπροστά ο Γκάλο. Ασφαλώς και υπάρχει ο Μπουονανότε δεν ξέρω αυτή τη στιγμή σε πόσο καλή ψυχολογική κατάσταση μπορεί να βρίσκεται από την ώρα που φαίνεται να μην είναι στα βασικά πλάνα, τουλάχιστον μέχρι να έρθει ο τραυματισμός του Μπαρμπόσα. Μα κυρίως δεν είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε εκείνο το σημείο, τουλάχιστον με τον τρόπο που κινείται ο Μπαρμπόσα. Υπάρχει και ο Πλατέλλας. Ας ευχηθούμε, πως όποια και αν είναι η επιλογή, θα γεμίσει το κενό του Πορτογάλου.

Ο Πογέτ φρόντισε να πάρει τον Σουκουλίνι, γιατί γνωρίζει πως ο Σιμόες με τον Γιόχανσον δεν θα την...παλέψουν μέχρι τέλους αν δεν πάρουν ανάσες. Βέβαια υπάρχει και η λύση Μπακάκη, που έχει παίξει στον Παναιτωλικό σε αυτή τη θέση, αλλά η ουσία είναι πως ήρθε ένας κανονικός και ποιοτικός παίκτης, σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας του προπονητή. Οι μετρήσεις του Πορτογάλου και του Σουηδού, έδειξαν πως βρίσκονται σε οριακό σημείο και βέβαια η ΑΕΚ, αν χάσει τη συνοχή της σε αυτόν ακριβώς τον χώρο, είναι χαμένη από χέρι, με δεδομένο πως δεν έχει κάποια σταθερή άμυνα που ν’ αντέχει σε πίεση.

Για το τέλος άφησα την άμυνα, που μένει ως έχει. Ο μήνας πήγε τέλεια και πολύ καλά, αλλά το δείγμα με την Βέροια να βγάζει τόσες φάσεις είναι ανησυχητικό. Ο Ανέστης δεν θα μπορεί να βγάζει συνέχεια τα πάντα. Η «βασίλισσα» του Βορρά, όπως έγραψα και χθες, με τα δύο δοκάρια και τις ευκαιρίες που απώλεσε χτύπησε ένα καμπανάκι. Τώρα, ας ελπίσουμε πως η ομάδα δεν θα χτυπηθεί από τραυματισμούς (για κίτρινες δεν γράφω γιατί από εκεί δεδομένα θα χτυπηθεί).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x