Επικαιρότητα

Έξω από το υπ. Εργασίας οι μηχανικοί για τις αυξήσεις-«φωτιά» στις εισφορές τους

Προειδοποιούν ότι εάν δεν εισακουστούν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο μέλλον

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μηχανικοί που διαμαρτύρονται για τις νέες αυξημένες εισφορές τόσο για τους μισθωτούς συναδέλφους τους όσο και για τα «μπλοκάκια».

Οι περίπου 200 διαδηλωτές τονίζουν πως εάν δεν εισακουστούν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο μέλλον ενώ επιτροπή τους έχει ζητήσει συνάντηση από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ή με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο.

«Με το νόμο Κατρούγκαλου οι εισφορές έχουν ανέβει. Το 38% του εισοδήματός μας πάει για εισφορές ενώ μαζί με τη φορολογία πάει στο 60%» δηλώνει μια χημικός μηχανικός.



«Διαδηλώνουμε γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. ΕΦΚΑ σημαίνει για μένα επιπλέον έξοδα» δηλώνει ένας πολιτικός μηχανικός.



Στα πλαίσια της κινητοποίησης το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έχει κηρύξει στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι ενώ κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απηύθυναν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολουμένων Μηχανικών και Τεχνικών.



Οι Επιτροπές Αγώνα στην ανακοίνωση - κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:



«Πάνω από 60% η απώλεια εισοδήματος του μηχανικού για φόρους και εισφορές! 1 στους 2 μηχανικούς ανασφάλιστος - ξεκίνησαν οι κατασχέσεις!



Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με ανύπαρκτες "εκπτώσεις" στις εισφορές, αφού την όποια έκπτωση μας την καταλογίζει ως χρέος! Εμφανίζει πλασματικά μικρότερες εισφορές για να περάσει αναίμακτα την πολιτική της! Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας!

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x