F1

Έλειψε η… γάτα, χόρεψε ο Γουέμπερ!

Τέλος στο σερί των διαδοχικών πολ ποζίσιον του Σεμπάστιαν Φέτελ έβαλε το πρόβλημα στο KERS που αντιμετώπισε ο Γερμανός και ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος κατετάγη πρώτος στις κατατακτήριες της Ιαπωνίας.

Την πρώτη του πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν και πρώτη στην πίστα της Σουζούκα πανηγύρισε ο Μαρκ Γουέμπερ στην Ιαπωνία στο πλαίσιο του 15ου γκραν πρι της σεζόν.

Ο Αυστραλός πιλότος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα στο σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα -KERS- που αντιμετώπισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ από την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και αύριο θα πλασαριστεί στην πρώτη θέση του γκριντ της ιαπωνικής πίστας.

Παρά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών έτρεξε χωρίς να έχει στη διάθεσή του το KERS, ήταν ο δεύτερος ταχύτερος πιλότος, κάνοντας το ένα-δύο για την Red Bull, η οποία ωστόσο θα έχει δουλεία, ώστε να φτιάξει την RB9 του Γερμανού πιλότου.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον, έχοντας πίσω τον Ρομάν Γκροσάν, ο οποίος για ακόμη μια φορά έκανε καλές κατατακτήριες δοκιμές και πλασαρίστηκε υψηλότερα από τον ομόσταβλό του, Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Φινλανδός έκανε τον ένατο χρόνο, μένοντας πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Πρώτη περίοδος (Q1) : Πήραν φωτιά…

Με τον καιρό να κάνει το χατίρι στις ομάδες και τους πιλότους ξεκίνησαν οι δοκιμές στη Σουζούκα με τους Γκουτιέρες και Βερνιέ να κλέβουν την παράσταση με τα μονοθέσια τους να παίρνουν φωτιά.

Αρχικά η Sauber του Γκουτιέρες πήρε φωτιά εντός των πιτ, ωστόσο οι μηχανικοί της ομάδας έσπευσαν να τη σβήσουν χωρίς το μονοθέσιο να υποστεί κάποια ζημιά με τον πιλότο να συνεχίζει κανονικά τις προσπάθειες του.

inner

Το ίδιο τυχερός δεν ήταν ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ, ο οποίος είδε τα φρένα του να υπερθερμαίνονται με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά.

Οι αγωνοδίκες διέκοψαν για λίγα λεπτά τη δράση στην πίστα της Σουζούκα.

inner

Αρνητική έκπληξη στις κατατακτήριες της Σουζούκα ήταν ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη περίοδο.

Συνεπώς, οι πιλότοι που αποκλείστηκαν από το Q1 είναι οι εξής: Σούτιλ, Βερνιέ, Τσίλτον, Πικ, Φαν ντερ Γκάρντε και Μπιανκί.

Δεύτερη περίοδος (Q2): Εκτός τελικού Πέρες και Ντι Ρέστα…

Και τις δύο γόμες της Pirelli «φόρεσαν» οι πιλότοι στην έναρξη της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών. Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι Ρικιάρντο, Μαλδονάδο, Γκουτιέρες, Μπότας, Ντι Ρέστα και Πέρες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Γουέμπερ, Red Bull
2. Φέτελ, Red Bull
3. Χάμιλτον, Mercedes
4. Γκροσάν, Lotus
5. Μάσα, Ferrari
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes
7. Χούλκενμπεργκ, Sauber
8. Αλόνσο, Ferrari
9. Ραϊκόνεν, Lotus
10. Μπάτον, McLaren

11. Πέρες, McLaren
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Μπότας, Williams
14. Γκουτιέρες, Sauber
15. Μαλδονάδο, Williams
16. Ρικιάρντο, Toro Rosso

17. Σούτιλ, Force India
18. Βερνιέ, Toro Rosso
19. Τσίλτον, Marussia
20. Πικ, Caterham
21. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
22. Μπιανκί, Marussia

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x