Επικαιρότητα

Ένα ελληνικό αίνιγμα 7.000 χρόνων με τον φακό του Reuters

Τα μυστικά του αγαλματιδίου που αποτελεί ένα «Αίνγιμα 7.000» μοιράστηκε με το κοινό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το Reuters.

Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή. Το «αίνιγμα 7000 χρόνων» αναδύθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και θα παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Ο φακός του Reuters απαθανάτισε το σπουδαίο έκθεμα που βλέπει το φως μέσα από τη δράση Αθέατο Μουσείο που προβάλλει κάθε δυο μήνες επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμοτων αποθηκών του Μουσείου. Στο φωτογραφικό αφιέρωμα του διεθνούς πρακτορείου, επισκέπτες του Μουσείου παρακολουθούν την ξενάγηση της αρχαιοολόγου. Το επόμενο ραντεβού των αρχαιολόγων με το κοινό σε σχέση με το σπάνιο έκθεμα είναι τις Κυριακές 19 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

Δείτε τις εικόνες του Reuters:


















Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x