sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ένα «θηρίο» για τον Ολυμπιακό… ξανά! (pics/video)

Τρία χρόνια μετά, ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε «παίζει» ξανά για τον Ολυμπιακό και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τον 28χρονο box to box μέσο!

Αρχές Ιουλίου 2014.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Παϊτίμ Κασάμι, παράλληλα, όμως, για να έχει καβάτζα, σε περίπτωση που ο Ελβετός απαντήσει αρνητικά, ρίχνει ματιές και αλλού.

Με τις… ευλογίες του Κριστόφ Ενροτέ, λοιπόν, μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς (ο οποίος διατηρεί ακόμη και σήμερα εξαιρετικές σχέσεις με τους Πειραιώτες), πέφτει στο «ερυθρόλευκο» τραπέζι το όνομα του 25χρονου -τότε- κεντρικού χαφ της Μπριζ, Βάντις Οτζίτζα-Οφόε. Ενός παίκτη από το… πάνω ράφι, από τους καλύτερους box to box χαφ της Jupiler League, με θητεία και στην Μπουντεσλίγκα (Αμβούργο) και με 178 ματς και 22 γκολ τις τελευταίες 5,5 σεζόν στους «νερατζούρι» του Βελγίου!

Το «ναι» του Κασάμι, όμως και με δεδομένη την παρουσία και των Σάμαρη, Μανιάτη, Ντινγκά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, είχαν ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει ποτέ η περίπτωση του θηριώδους Οτζίτζα-Οφόε. Από τότε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Για να έρθει την Τετάρτη (7/6) η είδηση από… Βέλγιο μεριά, ότι ο Ολυμπιακός «βλέπει» ξανά τον γεννημένο στην Γκάνα μέσο, που είχε συνεργαστεί με τον Μπέσνικ Χάσι στη Λέγκια!

Του Νίκου Ράλλη

inner
Ποιο είναι, όμως, το… θηρίο, που φέρεται να απασχολεί και πάλι τους πρωταθλητές Ελλάδας; Οι λάτρεις του Football Manager, ειδικά οι πιο «παλιοί» παίκτες, αποκλείεται να μην έχουν προβληματιστεί με την πάρτη του. Βλέπετε, τα 5-6 (ακατέβατα) εκατομμύρια ευρώ, όπου κοστολογούνταν πριν μερικά χρόνια, δεν τα λες και λίγα. Παράλληλα, όμως, δεν λες και αμελητέα τα χαρακτηριστικά του…

Δυνατός, ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι (1,85μ.), με καλή τεχνική κατάρτιση (παρά το σωματότυπό του) και πάσα, με ανεξάντλητη ενέργεια, αλλά και σουτ… φαρμάκι, ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε είναι ένας κλασικός box to box μέσος. Ένα καθαρό «οκτάρι», που κάνει ένα σωρό δουλειές. Από το να πάρει την μπάλα στην άμυνα, για να ξεκινήσει την επίθεση και να την ανεβάσει προς το κέντρο, μέχρι να μαρκάρει και να «πατήσει» στην αντίπαλη περιοχή.

inner


Αυτά έβαλαν… κάτω, λοιπόν, στη Λέγκια Βαρσοβίας πέρυσι και «τα έσκασαν» στη Νόριτς (άγνωστο το ποσό), προκειμένου να «χτίσουν» πάνω του την ομάδα της περασμένης σεζόν. Για την ακρίβεια, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού (μόνο η ανακοίνωση απομένει), Μπέσνικ Χάσι, ζήτησε την απόκτησή του, όπως φαίνεται να συμβαίνει και φέτος… Και το αποτέλεσμα; Θεαματικό!

inner
Ο έξι φορές διεθνής με το Βέλγιο, που έχει περάσει, μάλιστα και από όλες τις «μικρές» εθνικές των «κόκκινων διαβόλων», ήταν για… πλάκα ο κορυφαίος του πολωνικού πρωταθλήματος, οδηγώντας την ομάδα της πρωτεύουσας στην κατάκτηση του 12ου τίτλου στην ιστορία της -και δεύτερου σερί. Συνολικά, ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε έπαιξε 2.636 λεπτά στην Ekstraklasa (28 συμ./4 γκολ), ενώ ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην περιπέτεια των «λεγεωνάριων» σε Champions και Europa League. Είχε σκοράρει, δε, σε εκείνο το επικό 3-3 με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στο ''Polish Army Stadium''. Υπήρξε, φυσικά, συμπαίκτης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για ένα εξάμηνο, ωσότου, δηλαδή, ο Σέρβος επιθετικός μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ.


Όσο για το παρελθόν του, ο γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1989, Οτζίτζα-Οφόε, έπαιξε στα «τσικό» Γάνδης και Άντερλεχτ τις περιόδους 1994-1999 και 1999-2007. Το 2007, σε ηλικία 18 χρονών, πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στον σύλλογο των Βρυξελλών, για να έρθει η πρόταση του Αμβούργου τον Ιανουάριο του 2008. Στη Γερμανία, ωστόσο, δεν κατάφερε να «στεριώσει» και έναν χρόνο μετά, τον Γενάρη του 2009, επέστρεψε στο Βέλγιο για χάρη της Μπριζ. Εκεί, όπως προείπαμε… ξεδιπλώθηκε και «κέρδισε» τη μεταγραφή του στην Αγγλία και στη Νόριτς. Και το δεύτερο, μεγάλο βήμα του, όμως, δεν ήταν… στέρεο. Την πρώτη του χρονιά στα «καναρίνια» έπαιξε πέντε φορές στην Championship και άλλες πέντε την επομένη στην Premier League, περνώντας για έναν μήνα και από τη Ρόδεραμ, ως δανεικός.

inner
Κάπως έτσι, το περασμένο καλοκαίρι… ήρθαν οι Πολωνοί, οι οποίοι του έταξαν ηγετικό ρόλο και Champions League! Ο Οτζίτζα-Οφόε δεν μπορούσε να πει «όχι». Και του βγήκε σε καλό, αφού ανέβασε ξανά κατακόρυφα τις μετοχές του (στα 3 εκατ. ευρώ το κόστος του, σύμφωνα με το ''transfermarkt''), προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων φαίνεται πως είναι, για δεύτερη φορά, ο Ολυμπιακός. Για να δούμε, λοιπόν, αν τώρα θα… πιάσει λιμάνι ο Βέλγος μέσος.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x