Επικαιρότητα

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένη η 2η δόση

Μειωμένο θα δουν το επόμενο εκκαθαριστικό του ΈΝΦΙΑ περίπου ένα 1 φορολογούμενοι. Οι εκπτώσεις θα περάσουν αυτόματα κατά την πληρωμή της δεύτερης δόσης που θα γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ο ΈΝΦΙΑ κάνει εκπτώσεις! Αυτόματα θα περάσουν οι εκπτώσεις του φόρου στα εκκαθαριστικά 1 εκατομμυρίου φορολογουμένων : ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, πολυτέκνους, και άλλους που δικαιούνται έκπτωση φόρου 50% ή πλήρη απαλλαγή.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, την Τετάρτη, στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογούμενοι αυτοί να καταβάλουν τη δεύτερη δόση του ΈΝΦΙΑ, ως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, αφού αφαιρεθεί η έκπτωση που έγινε μετά τις διορθώσεις.

Αποδέκτες των μειώσεων και των εξαιρέσεων από την πληρωμή του φόρου είναι εισοδηματικά αδύναμοι, πολύτεκνοι, αλλά και άτομα με αναπηρία πάνω από 80%.

Τα νέα εκκαθαριστικά με τον «ψαλιδισμένο» ΈΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στο Taxisnet, έως το τέλος Οκτωβρίου, χωρίς οι φορολογούμενοι να κάνουν τίποτε.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν συμπληρώσει ελλιπώς το έντυπο Ε9 ή θα χρειασθεί να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, προκειμένου να αποτυπωθεί ορθά η περιουσιακή τους κατάσταση.

Το σύστημα για τις διορθώσεις θα ανοίξει την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, άρα κάποιες κατηγορίες δικαιούχων θα λάβουν τις εκπτώσεις ακόμη και τον Δεκέμβριο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x