Επικαιρότητα

Εννιάχρονη σκότωσε εκπαιδευτή σκοποβολής

Σοκ στις ΗΠΑ : Ένα κορίτσι, 9 ετών, που την πήγαν οι γονείς της να μάθει να πυροβολεί, άνοιξε, κατά λάθος, πυρ μέσα σε σκοπευτήριο της Αριζόνας, σκοτώνοντας τον 39χρονο εκπαιδευτή της.

Τραγική αποδείχθηκε η επιλογή των γονέων μίας 9χρονης Αμερικανίδας από το Νιου Τζέρσεϊ. Θέλησαν να μάθουν στο παιδί τους να πυροβολεί και εκείνο στο πρώτο του μάθημα σκότωσε, φυσικά άθελά του, τον 39χρονο εκπαιδευτή!

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας της Αριζόνας, το ανήλικο κορίτσι, τυχαία, σκότωσε έναν εκπαιδευτή σκοποβολής, την ώρα που εκείνος της έδειχνε πώς να χρησιμοποιεί ένα αυτόματο πυροβόλο Ούζι.

«Ο Τσαρλς Βάκκα, 39 ετών, από το Λέικ Χαβάσου Σίτι, εξέπνευσε λίγο μετά την αερομεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Λας Βέγκας», ανακοίνωσαν από το γραφείο του σερίφη της επαρχίας Μοχέιβ.

Ο Βάκκα μαζί με την 9χρονη στέκονταν δίπλα-δίπλα στη γραμμή απέναντι από το στόχο, στο ανοιχτό σκοπευτήριο του Γουάιτ Χιλς, όταν η μικρή μαθητευόμενη πιστολέρο πάτησε τη σκανδάλη του Ούζι.

Η ανάκρουση («κλωτσιά» του όπλου προς τα πάνω και πίσω) είχε ως αποτέλεσμα το όπλο να βρεθεί πάνω από το κεφάλι της, λένε οι αστυνομικοί.

Παράλληλα, συνέχισε να πυροβολεί και οι επόμενες σφαίρες βρήκαν τον άτυχο εκπαιδευτή στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον βαριά.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στους γονείς της ανήλικης που τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους.
Η οικογένεια βρέθηκε στην Αριζόνα για διακοπές, που αποδείχθηκαν τραυματικές, λόγω της απερισκεψίας τους να μάθει η κόρη τους να πυροβολεί, με τραγικά αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η συγκεκριμένη περιοχή είχε όριο ηλικίας των συμμετεχόντων σε ασκήσεις σκοποβολής και αν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας όταν πρόκειται για παιδιά.

Ειδικός σε ζητήματα σκοποβολής παραδέχτηκε, απόλυτα φυσιολογικά, το γεγονός της συμμετοχής ανηλίκων σε ασκήσεις με όπλα υψηλής ισχύος.

Ο Ρόναλντ Σκοτ είπε πως οι εκπαιδευτές, συνήθως κρατάνε οι ίδιοι τα όπλα αυτά: «Δεν γίνεται να δώσεις σε ένα 9χρονο παιδί ένα Ούζι και να περιμένεις ότι θα ελέγξουν τη δύναμή του…», είπε ο Σκοτ επιρρίπτοντας, εμμέσως, την ευθύνη στον άτυχο Τσαρλς Βάκκα.

Πέρα από το γράμμα του νόμου, δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι Αμερικανοί γονείς και ας αναλογιστούν καλύτερα οι φανατικοί οπαδοί της οπλοφορίας, τι ακριβώς υποστηρίζουν.

Δείτε σχετικό video:



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x