Επικαιρότητα

20χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ!

Την ενοχή του νεαρού Βρετανού Μάικλ Σάντφορντ, αποφάσισε το Πολιτειακό Δικαστήριο της Νεβάδας. Ο 20χρονος είχε αποπειραθεί να πυροβολήσει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ, στο Λας Βέγκας.

«Τρομοκρατημένος» ότι μπορεί να του επιβληθεί πολύ βαρύτερη ποινή απ’ ό,τι αν την 8η Νοεμβρίου είχε κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον, είναι ο Μάικλ Σάντφορντ.

Ο 20χρονος, ο οποίος είναι Βρετανός υπήκοος και πάσχει από αυτισμό, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά ο λόγος που τρέμει στο άκουσμα της ποινής δεν είναι ακριβώς αυτός.

Είναι ότι ο στόχος που είχε βάλει και λίγο έλειψε να τον πετύχει λέγεται «Ντόναλντ Τραμπ».

Ήταν Ιούνιος. Ο τόπος, το Λας Βέγκας. Ο 45ος -από τις 20 Ιανουαρίου 2017- πρόεδρος των ΗΠΑ έδινε προεκλογική ομιλία.

Ένας νεαρός προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού. Δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί την επόμενη στιγμή.

Κατά την ανάκριση, αλλά και στη δίκη του που συνεχίζεται, ο Σάντφορντ παραδέχθηκε ότι σκοπός του ήταν να πυροβολήσει τον μεγιστάνα, υποψήφιο τότε με το ρεπουμπλικανικό κόμμα, πρόεδρο των ΗΠΑ.







Τώρα, ο νεαρός Βρετανός τρέμει στην ιδέα ότι η ποινή που θα του επιβληθεί μπορεί, κατά κάποιο τρόπο, να είναι, όπως γράφει και η βρετανική εφημερίδα Mirror, «παραδειγματική»!

Η μητέρα του, που είναι σε απόγνωση, έχει στείλει επιστολές στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αλλά και στον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η κ. Σάντφορτντ, που ταξιδεύει για τη Νεβάδα, ζητά να μεσολαβήσουν για να επιστρέψει ο γιος της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα τεθεί κάτω από ψυχιατρική παρακολούθηση.Άλλωστε, ο 20χρονος Μάικλ πάσχει από αυτισμό, και έχει ιστορικό απόπειρας αυτοκτονιών.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x