Επικαιρότητα

Ενώπιον της προανακριτικής ο Βενιζέλος

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής καταθέτει την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Την επόμενη Τρίτη, 9 του μηνός, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παίρνει «φωτιά» η Προανακριτική. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταθέτει την Πέμπτη στην Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Βενιζέλος, καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειες αλλά κυρίως τις πιθανές παραλείψεις του στον χειρισμό. Ο κυβερνητικός εταίρος συγκαταλέγεται στους κεντρικούς πρωταγωνιστές γι’ αυτό εξάλλου και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης είχαν ψηφίσει, ανεπιτυχώς, την παραπομπή του.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ε. Βενιζέλο, που είχε διαδεχθεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, τον Ιούνιο του 2011, παρέδωσε το επίμαχο USB ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ένα μήνα αργότερα (8 Ιουλίου ’11) στο περιθώριο σύσκεψης γραφείο του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη Βουλή.

Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος εκτιμάται ότι θα επαναλάβει την θέση του ότι το πρωτογενές ηλεκτρονικό υλικό που του είχε μεταβιβάσει ο Ι. Διώτης, δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί, καθώς είχε σχηματίσει την εντύπωση πως επρόκειτο για έκνομο αποδεικτικό υλικό.
Την Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε ο συνεργάτης του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται σε λογαριασμό 550 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Ο κ. Παπασταύρου φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού, αλλά πληρεξούσιος. Κάλεσε ακόμη την Επιτροπή να ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εντοπιστούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα στα οποία ανήκει ο εν λόγω λογαριασμός.
Επόμενη κρίσιμη κατάθεση στην Προανακριτική θα είναι, όπως όλα δείχνουν, αυτή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Προσδιορίζεται για το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, 9 Απριλίου, αλλά ο ακριβής χρόνος θα οριστικοποιηθεί μετά από συνεννόηση που θα έχει μαζί του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x