Μπάμπης Χριστόγλου

Επειδή μ' αρέσει να προλαβαίνω...

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr μερικές σκέψεις για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού.

Δύο ματς από την ώρα που ανέλαβε ο Περέιρα και καμιά 20αριά μέρες από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου καλό είναι να κάνουμε την κουβέντα και για τις μεταγραφές που θα κάνει ή πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Αυτό που συζητιέται περισσότερο είναι το προφανές: ότι ο Ολυμπιακός δηλαδή θέλει ενίσχυση τόσο στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών όσο και στην άκρη της επίθεσης. Γενικά δεν είναι εύκολο να διαφωνήσεις. Το θέμα, όμως, σηκώνει κουβέντα.

Ας αρχίσουμε από τα στόπερ. Καταλαβαίνω ότι ο Νέτο έχει το προβάδισμα. Τον ξέρει ο κόουτς καλά, τον θέλει στην ομάδα. Σεβαστό. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι ο Ολυμπιακός ίσως πρέπει να έχει στο νου του και δεύτερο σέντερ μπακ. Διότι τις μεταγραφές δεν τις κάνεις μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Για την επόμενη, δηλαδή, σεζόν. Αυλωνίτης, Σιόβας, Μποτία και ο καινούργιος είναι μια τετράδα. Επειδή δεν το βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι ο Ισπανός θα τη βγάλει και την επόμενη περίοδο λέω ότι καλό είναι να έχουμε το νου μας και για μία ακόμα κίνηση. Για να σας προλάβω: κι εμένα το μυαλό μου πάει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο που έφυγε λόγω Μίτσελ. Πάει, όμως, και αλλού. Στον Αλβες της Φενέρ για παράδειγμα ή τον Τσέχο τον Σίβοκ της Μπεσίκτας που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Στην ίδια λογική θα κάνουμε κουβέντα και για μπροστά. Συμφωνούμε όλοι ότι ο Κάμπελ είναι ό,τι πρέπει για να λύσει πολλά προβλήματα παίζοντας στην άκρη της επίθεσης. Μήπως, όμως, θα πρέπει να το δούμε και λίγο αλλιώς; Οσο κομβικός είναι ένας καλός εξτρέμ για κάθε ομάδα άλλο τόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό ο Τσόρι. Πού το πάω; Σόρι αλλά αν μπορείς να βρεις έναν παίκτη που να μπορεί και να παίξει καλά στην άκρη και να σταθεί αξιοπρεπώς στα παπούτσια του Ντομίνγκεζ (πιο κεντρικά δηλαδή) τον προτιμάς. Και στο δικό μου το μυαλό ο Μπλάνκο της Γουέστ Μπρόμιτς είναι ένας τέτοιος παίκτης.

Και κάτι για το φινάλε. Σαν κερασάκι στην τούρτα ένα πράγμα. Ως ο δυνατότερος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθημα ο Ολυμπιακός συνήθως παίρνει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί. Και τις τελευταίες αγωνιστικές αυτός που ξεχωρίζει και είναι διαθέσιμος παίζει στη Βέροια και τον λένε Μπεν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x