Επικαιρότητα

Έπεσε σε τοίχο ο Ρέντσι: Η Μέρκελ θέλει bail in για διάσωση των ιταλικών τραπεζών

Η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ότι οι κανόνες που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης πρέπει να τηρούνται

Σε «τοίχο» έπεσαν οι προσπάθειες του Ματέο Ρέντσι να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ για μεγαλύτερη «ευελιξία» σε ένα ενδεχόμενο διάσωσης των ιταλικών τραπεζών, στον απόηχο της ανασφάλειας που επικρατεί εξαιτίας του Brexit.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ότι οι κανόνες που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης πρέπει να τηρούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση των πολιτών σε περίπτωση που μια τράπεζα της ευρωζώνης χρειαστεί διάσωσης.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η Άνγκελα Μέρκελ θέλει bail in (διάσωση εκ των έσω – πρώτα «κουρεύονται» μέτοχοι και ομολογιούχοι και αν χρειαστεί καταθέτες με λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ) για τυχόν διάσωση των ιταλικών τραπεζών.

«Δεν μπορούμε να ξανακάνουμε τα ίδια χρόνο παρά χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. «Οι νόμοι της ευρωζώνης για την επίλυση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προσφέρουν ικανό περιθώριο για τις ανάλογες συνθήκες σε κάθε κράτος μέλος» διεμήνυσε.

«Ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε για τις τράπεζες και θα το κάνουμε γνωρίζοντας ότι εξυπηρετείται η χώρα με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες» απάντησε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση Ρέντσι εξετάζει μέτρα που θα δώσουν ρευστότητα ύψους 40 δισεκ. ευρώ στις ιταλικές τράπεζες, σύμφωνα με ένα πηγή που επικαλείται το πρακτορείο.

Πηγή:Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x