Κύπελλο Ελλάδας

Επίδειξη δύναμης από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έδειξε οίκτο, αλλά «σκόρπισε» 8-0 τον Τύρναβο στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκη», με τον Ντουρμάζ σε σπουδαία βραδιά με χατ-τρικ και τρεις ασίστ! Την Παρασκευή η κλήρωση των «8».

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός μοίρασε γκολ και θέαμα στο «Καραϊσκάκη!

Ο Τύρναβος έγινε παιχνιδάκι στα χέρια των παικτών του Περέιρα, που δεν έδειξαν οίκτο και σταμάτησαν στο 8-0, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα των Πειραιωτών, ο Ντουρμάζ πέτυχε χατ-τρικ (55’, 57’ 82’) και ήταν ο δημιουργός στα δύο γκολ του Μιλιβόγεβιτς (9’, 25’).

Τα άλλα γκολ πέτυχαν οι Διαμαντάκος (11’), Μπουχαλάκης (17’, κι αυτό από ασίστ του Ντουρμάζ), δοκάρι είχε ο Φορτούνης (6’) που ήταν επίσης εξαιρετικός απόψε, ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποιήσε ο Χάρα.

inner

Το ματς:

Το άνετο 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι καθιστούσε την ρεβάνς τυπική διαδικασία. Μόνο ως τέτοια όμως δεν την αντιμετώπισαν οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα, με «θύμα» τον Τύρναβο που έγινε παιχνιδάκι στα χέρια τους. Με τους Φορτούνη, Ντουρμάζ σε μεγάλα κέφια και όλη την ομάδα να πιέζει ψηλά από την αρχή και να «στραγγαλίζει» τον αντίπαλο, το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Ο Φορτούνης προειδοποίησε με εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι και ακολούθησε ένα καταιγιστικό εικοσιπεντάλεπτο, με τον Μάλτζαρη μαζεύει τέσσερις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Ντουρμάζ σέρβιρε και ο Μιλιβόγεβιτς που επέστρεψε φορτσάτος στη δράση και το αρχικό σχήμα, σκόραρε με το κεφάλι. Με τον ίδιο τρόπο σκόραρε ο Διαμαντάκος, για να τον διαδεχθεί ο Μπουχαλάκης που με άπιαστο σουτ δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Μάλτζαρη. Σε μια πανομοιότυπη φάση με το 1-0, ο Μιλιβόγεβιτς αξιοποίησε την ασίστ του Ντουρμάζ ανεβάζοντας στα ύψη τον δείκτη του σκορ.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς (ξανά) πως το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός όμως και ιδιαίτερα ο Ντουρμάζ δεν είχαν καμία διάθεση να σταματήσουν. Ο Σουηδός ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση, αναμφίβολα στο καλύτερό του βράδυ με την φανέλα των Πειραιωτών και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Τελικά πέτυχε δύο! Και τα δύο με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το μόνο που άλλαξε ήταν η πλευρά που διάλεξε να χτυπήσει!

inner

Στο μεταξύ ο Περέιρα έκανε τις δικές του δοκιμές (αριστερά στην άμυνα ο Μπουχαλάκης και στόπερ ο Μιλιβόγεβιτς), ενώ έδινε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά στο Λιμάνι στον Χάρα (πλαισίωσε τον Μπενίτες στην επίθεση). Οι τελικές είχαν φτάσει ήδη στο 17-3 για τον Ολυμπιακό που δεν είχε όρεξη όμως ακόμα να σταματήσει. Με υπέροχη προσωπική ενέργεια ο Ντουρμάζ έβαλε το κερασάκι σε μια εξαιρετική εμφάνιση και ο Φουστέρ από την άσπρη βούλα πρόσθεσε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης (58' Πελέ), Μαζουακού (46' Φουστέρ), Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος (46' Χάρα), Μπενίτες.

Τύρναβος (Χαραλαμπίδης): Μάλτζαρης (46' Ντάλλας), Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Σιάτρας (26' Παπασάββας), Χαλούλος, Εμμανουήλ, Γεωργίου, Αλεξίου (62' Ότα), Σουλιώτης, Στεριαννός, Ιβανίδης.

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Κάλφογλου (Θεσπρωτίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x