Επικαιρότητα

Γερμανία: H «υπόθεση Huawei» προβληματίζει το CDU - Αναφορά Μέρκελ

Έναρξη του συνέδριου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών στη Λειψία - Αρκετοί στο CDU αντιμετωπίζουν τη Huawei ως απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας.

Το συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Γερμανίας (CDU) συνήλθε την Παρασκευή στη Λειψία. Ένα θέμα που πρόκειται να λάβει μεγάλες διαστάσεις στο συνέδριο είναι η ανάπτυξη της επόμενης γενιάς του δικτύου κινητής επικοινωνίας 5G. Στο στόχαστρο της κριτικής ενός μεγάλου αριθμού αντιπροσώπων βρίσκεται ο κινέζικος όμιλος Huawei. Όπως επιχειρηματολογούν οι επικριτές, η επιχείρηση διατηρεί στενές σχέσεις με τις κρατικές αρχές της Κίνας, και ως εκ τούτου μια συμμετοχή της Huawei θα συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας.

Στις παρεμβάσεις τους, τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και η πρόεδρος του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ απέρριψαν τον εξ αρχής αποκλεισμό για ορισμένες επιχειρήσεις. Το ζητούμενο είναι η καθιέρωση κριτηρίων ασφάλειας που θα πρέπει πληρούν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Το όλο θέμα θα απασχολήσει το συνέδριο το Σάββατο.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x