Επικαιρότητα

Με αντίποινα απειλεί το Ριάντ αν λάβει κυρώσεις για τον Κασόγκι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ έχει ζητήσει επίσης από το Ριάντ να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη στον εξαφανισμένο δημοσιογράφο.

Με αντίποινα απειλεί η Σαουδική Αραβία, σε περίπτωση που της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις με αφορμή την υπόθεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε επίσημος αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας.

«Το Βασίλειο δηλώνει ότι εάν του επιβληθούν κυρώσεις θα απαντήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ότι η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας έχει τεράστια επιρροή και παίζει ζωτικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο αξιωματούχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι, ο οποίος πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου για ένα γραφειοκρατικό ζήτημα και έκτοτε αγνοείται η τύχη του, η Σαουδική Αραβία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες και τις ΗΠΑ, δύο στελέχη των οποίων ακύρωσαν τη συμμετοχή τους σε διάσκεψη επενδυτών στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα τιμωρήσει αυστηρά τη Σαουδική Αραβία αν αποδειχθεί ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι δεν είναι πρόθυμος να διακόψει τις συμβάσεις πώλησης όπλων στο Ριάντ, για να μην χαθούν θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία.

Μετά τις δηλώσεις αυτές του Τραμπ το χρηματιστήριο του Ριάντ κατέγραψε πτώση άνω του 6%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι επενδυτές αντέδρασαν με πανικό στα όσα διεμήνυσε ο Τραμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ έχει ζητήσει επίσης από το Ριάντ να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη στον εξαφανισμένο δημοσιογράφο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την ισχύ των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ και ο Σαουδάραβας βασιλιάς ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x