Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Θα επιδιώξουμε διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας Ποντίων (vid)

«Η εκκίνηση θα γίνει στο δημοκρατικότερο θεσμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ως ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας, χαρακτήρισε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει η αναγνώριση της γενοκτονίας σε διεθνές επίπεδο.

Μιλώντας στην ειδική εκδήλωση της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η ΝΔ προχωρά άμεσα σε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για μία καλά σχεδιασμένη πολυεπίπεδη προβολή και προώθηση των προσπαθειών για τη διεθνή, πλέον, αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Η εκκίνηση θα γίνει στο δημοκρατικότερο θεσμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι δέσμευσή μου η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει, αμέσως μετά την εκλογή της, καλά προετοιμασμένες πρωτοβουλίες προώθησης αυτού του εθνικού καθήκοντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε, τονίζοντας πως ανάλογη δράση θα αναλάβουν οι βουλευτές εκπρόσωποί μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κατ/ εξοχήν αρμόδιο θεσμό προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Μάλιστα, δήλωσε πως ήδη η Ν.Δ έθεσε το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και στον ΟΗΕ.

«Είναι προσωπική και παραταξιακή υποχρέωση να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και ως κυβέρνηση. Αυτή η οφειλή, αυτό το εθνικό καθήκον, δεν θα ανασταλεί.

Όσο και εάν κάποιοι, ακόμα και χθες, επιμένουν σε μια ανιστόρητη άρνηση των τραγικών γεγονότων που κηλίδωσαν την Ιστορία εκείνης της εποχής», είπε στέλνοντας μήνυμα και στη Άγκυρα.

«Η αναγνώριση της ιστορικής πραγματικότητας θα ήταν και για τους γείτονές μας μια γενναία, απελευθερωτική και για τους ίδιους πράξη.




Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x