Επικαιρότητα

Συνέλαβαν τον εμπρηστή στην Ιεράπετρα

Ο 39χρονος αγρότης προκάλεσε άθελά του τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης το μεσημέρι της Κυριακής

Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας Λασιθίου ένας 39χρονος αγρότης, που προκάλεσε άθελά του τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στην Ιεράπετρα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Από την παράλληλη έρευνα του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος είχε καθαρίσει το λιοστάσι του στην περιοχή Αχλιά της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων το απόγευμα του Σαββάτου και είχε βάλει φωτιά για να κάψει τα ξερόκλαδα. Όμως, δεν σιγουρεύτηκε ότι η φωτιά έσβησε όπως έπρεπε και έφυγε.

Μετά από αρκετές ώρες, οι σπίθες που είχαν απομείνει φούντωσαν λόγω των ισχυρών ανέμων και χρειάστηκε πολύωρη μάχη από 35 πυροσβέστες με16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές το Λασίθι και το Ηράκλειο για να τεθεί υπό έλεγχο η επικίνδυνη πυρκαγιά. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφού το περιστατικό συνέβη πριν ξεκινήσει η αντιπυρικής περίοδος.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x