Επικαιρότητα

Τσαβούσογλου: Δεν έχουμε δώσει ηχογραφήσεις για Κασόγκι στις ΗΠΑ r

«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο»

Διαψεύδει η Τουρκία ότι έχει μοιραστεί τα ηχητικά ντοκουμέντα που διαθέτει με οποιονδήποτε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πληροφορίες ότι η Άγκυρα έδωσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας του Κασόγκι στις ΗΠΑ.

«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το CNN Turk, δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία διαθέτει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου, μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η εξαφάνιση του δημοσιογράφου και η πιθανή του δολοφονία από τη Σαουδική Αραβία έχει προκαλέσει πλήθος διεθνών αντιδράσεων και ένταση στις σχέσεις του Ριαντ με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x