Επικαιρότητα

Επίθεση με οσμή τζιχαντισμού σε εκκλησία στη Γαλλία - Έσφαξαν τον ιερέα

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης δύο οπλισμένοι άνδρες με μαχαίρια που κρατούσαν νωρίτερα 4 με 6 ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας

Νέο αιματηρό περιστατικό ομηρίας σημειώθηκε την Τρίτη στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ, στη Νορμανδία, όταν δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια εισέβαλλαν στην εκκλησία της πόλης, στην οποία εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ένας ιερέας, δύο καλόγριες και ορισμένοι πιστοί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Le Point, οι δύο δράστες εισέβαλλαν από την πίσω πόρτα της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, φωνάζοντας ISIS και ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, αφού μαχαίρωσαν στην καρωτίδα τον ιερέα και έναν πιστό, βγήκαν από την εκκλησία και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με την γαλλική ιστοσελίδα, νεκρός είναι ο Πάτερ Jacques Hamel, 86 ετών που χειροτονήθηκε ιερέας το 1958, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχει τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ο γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ένας δεύτερος όμηρος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δήλωσε ότι ειδική μονάδα της αστυνομίας ερευνά την εκκλησία για την ύπαρξη εκρηκτικών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς εξέφρασε τον αποτροπιασμό του «για την επίθεση βαρβάρων στην εκκλησία» και δήλωσε ότι «ολόκληρη η Γαλλία και όλοι οι καθολικοί υποφέρουν. Θα αντισταθούμε».

Ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε αντιμέτωπου με κάποιους που μας έχουν κυρήξει τον πόλεμο»

Το Βατικανό από την πλευρά του καταδίκασε την «βάρβαρη δολοφονία» του ιερεά.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x